PREDSTAVLJENA NOVA VOZILA ZA VOJSKU SRBIJE: Prisustvovali ministar Vučević i general Mojsilović (FOTO)

Novosti online

12. 12. 2023. u 14:39

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas novonabavljena vozila za Vojsku Srbije, u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu.

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА ВОЗИЛА ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Присуствовали министар Вучевић и генерал Мојсиловић (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Novonabavljena vozila deo su Modela opremanja Vojske Srbije neborbenim vozilima prema različitim kapitalnim projektima čija je realizacija predviđena do 2028. godine, a u okviru aktuelnog težište je na vozilima za prevoz lica, teretnim vozilima velike nosivosti, kao i specijalnim neborbenim vozilima.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba general-major Srđan Petković i pukovnik Dragiša Zinaja iz te uprave predstavili su ministru Vučeviću i generalu Mojsiloviću nova vozila, njihove karakteristike i namenu.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Predstavljena su nova vozila koja su prvi put nabavljena za potrebe jedinica Vojske Srbije – kvadovi, namenjeni za prevoženje po svim vrstama terena. Reč je o tzv. „of-roud“ vozilima koja su na osnovu svojih tehničkih karakteristika sposobna da savladaju najteže terene i podloge, a gusenice omogućavaju kretanje u zimskim uslovima po snežnim površinama, gde će posebnu namenu imati u službi traganja i spasavanja.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Takođe, među vozilima koja su danas prikazana su i vozila veće nosivosti - tegljači sa teretnom poluprikolicom i savremeni teretni automobili sa utovarnim rampama, zatim autobus i vatrogasna vozila za gašenje svih vrsta požara.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Današnjem obilasku prisustvovali su načelnik Operativne uprave (J-3) general-major Tiosav Janković, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) brigadni general Dragan Arsenijević, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

BONUS VIDEO: Prikaz sposobnosti jedinica Vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!