RHMZ UPOZORAVA: Danas nas očekuju temperature preko 20 stepeni, ali su na snazi meteoalarmi za sneg i vetar

Tanjug

02. 12. 2023. u 11:11

U SRBIJI će danas biti umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, s najvišom dnevnom temperaturom od 19 do 24 stepena Celzijusa, a u Timočkoj Krajini osetno hladnije, oko 8 stepeni.

РХМЗ УПОЗОРАВА: Данас нас очекују температуре преко 20 степени, али су на снази метеоаларми за снег и ветар

Foto: J.S.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će u planinskim predelima, posebno zapadne i jugozapadne Srbije, imati olujne udare uz dalje topljenje snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura od 7 do 17, na jugoistoku i istoku zemlje hladnije od 0 do 4 stepena.

Novo prolazno naoblačenje sa slabom kišom posle podne zahvatiće severne, zapadne i jugozapadne, a uveče i noću proširiće se na ostale predele Srbije uz istovremeni prestanak padavina na severu i zapadu.

Danas natprosečno toplo i vetrovito, u nedelju osetno hladnije

Danas će se zadržati vetrovito i natprosečno toplo vreme, dok će prolazno naoblačenje sa slabom kišom posle podne zahvatiti severne, zapadne i jugozapadne, a uveče i noću proširiće se i na ostale predele naše zemlje.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni, a temperatura u osetnom padu.

Foto: printskrin

Tokom noći između subote i nedelje sa padom temperature, kiša će preći u slab sneg ponegde u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Slab sneg je tokom jutra moguć ponegde i u nižim predelima zapadne i cetralne Srbije.

U nedelju će biti osetno hladnije sa maksimalnom temperaturom od 3 na severu, do 9 stepeni na jugu zemlje.

Upaljeni meteoalarmi za sneg i vetar

Za Srbiju su dnas takođe upaljeni žuti i narandžasti meteoalarmi, ali za sneg i vetar!

Istočna, jugoistočna i jugozapadna Srbija, ali i Kosovo i Metohija su upozoreni na pojavu snega i vetra. Za vetar je upaljen žuti meteoalarm, dok je za sneg narandžasti i označava da je vreme opasno.

Da je vetar potencijalno opasan, upozorena su područja Banata i zapadne Srbije.

I u Beogradu danas umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar. Jutros u 6 sati je u prestonici bilo izmereno 16 stepeni.

Jutarnja temperatura od 12 do 16, najviša dnevna oko 22 stepena.

BONUS VIDEO: IZNENADITE SVOJE GOSTE: Na posnim slavama možete poslužiti i roštilj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)