NOVO IGRALIŠTE ZA DECU: Otvoreno u selu Pločnik u opštini Ćićevac (FOTO/VIDEO)

Novosti online

07. 11. 2023. u 17:54

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić obišla je, zajedno sa predsednicom Privremenog organa opštine Ćićevac dr Mirjanom Krkić, u selu Pločnik rekonstruisano dečije i školsko igralište, koje je finansirano zajedničkim sredstvima Ministarstva i ove opštine.

НОВО ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЕЦУ: Отворено у селу Плочник у општини Ћићевац (ФОТО/ВИДЕО)

Foto MBPD

Opština Ćićevac je jedna od 52 lokalne samouprave, u kojima je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju finansijski podržalo pronatalitetne projekte, istakla je ministarka Kisić i dodala da je u selu Pločnik ovim sredstvima rekonstruisano dečije i školsko igralište, a u selu Lučina izgrađeno potpuno novo dečije igralište.

-Ono što posebno raduje jeste da se značajan broj mladih posle školovanja vraća u Pločnik i ovde zasniva svoje porodice. U prethodnih nekoliko godina više od 20 mladih se vratilo i to je za selo koje ima 700-800 stanovnika značajan broj. Ovim projektom smo želeli da ih podržimo, da mladi vide da su doneli dobru odluku i da će ovo mesto biti divno za odrastanje njihove dece, poručila je Kisić.

Upravo su deca, prema rečima Kisić, suština svih mera koje sprovode i država i lokalne samouprave.

-Sve što radimo i gradimo je zbog naše dece, želimo da imaju srećno detinjstvo i da se čitavom Srbijom vide dečiji osmesi, istakla je prof. dr Kisić.

Predsednica Privremenog organa ošštine Ćićevac dr Mirjana Krkić istakla je da je činjenica da se u selo Pločnik vraćaju mladi posle školovanja bila ideja vodilja ovoj opštini da realizuje projekat rekonstrukcije školskog dvorišta.

-Hvala Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju na sredstvima, a u pitanju je 8,7 miliona dinara. Ovo je ogromna suma za našu malu opštinu i tim sredstvima smo zajedno izgradili i igralište u selu Lučina i zamenili stolariju u osnovnoj školi u ovom selu i Stalaću, navela je dr Krkić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)