VELIKA PROMENA TEMPERATURE: Ove sedmice biće svega - evo kada će nam trebati jakna, a kada kišobran

Novosti onlajn

16. 10. 2023. u 11:10

ZAHLAĐENjE koje je juče stiglo do severnih i zapadnih krajeva naše zemlje u toku današnjeg dana će se premeštati ka ostalim krajevima, pa se očekuje kiša, pad temperature i jak severozapadni vetar, izjavio je Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА ТЕМПЕРАТУРЕ: Ове седмице биће свега - ево када ће нам требати јакна, а када кишобран

Foto: Tanjug

- Zahlađenje sa kišom, ali bez velike količine padavina, potrajaće do srede, do kada će biti znatno hladnija jutra. Najhladnije će biti jutro u utorak, kada će minimalne temperature biti od nula do pet stepeni i trebalo bi računati na pojavu prizemnih mrazeva, a maksimalne temperature u većini krajeva će biti oko 15-16 stepeni - rekao je Sovilj.

On je naveo da se na vrhovima planina iznad 1.500 metara nadmorske visine može očekivati i provejavanje snega, ali, kako je istakao, to će biti simbolične kratkotrajne snežne padavine, a ne pravi sneg.

Dodao je da se od četvrtka očekuje nagli porast temperature, što će usloviti južna strujanja iz Sredozemlja, pa će u petak biti i do 30 stepeni.

Prema njegovim rečima, za vikend se najavljuje manji pad temperature, ali će i dalje biti toplije od proseka za ovo doba godine.

(Blic

BONUS VIDEO:

Svečana akademija povodom 70 godina Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave