GUŽVE NA POJEDINIM GRANIČNIM PRELAZIMA: Vreme otežava vožnju, objekti špedicije bez struje

Tanjug

25. 09. 2023. u 08:34

PREMA informacijama Uprave granične policije Srbije, na graničnom prelazu Šid objekti špedicije nemaju električnu energiju, tako da se vrši samo kontrola onih teretnih motornih vozila koja ne rade carinske papire u špediciji, već prolaze državnu granicu sa T1 i T2 carinskim deklaracijama za robu, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

ГУЖВЕ НА ПОЈЕДИНИМ ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА: Време отежава вожњу, објекти шпедиције без струје

Foto: Printskrin/Telegraf

Na prelazu Šid, na izlazu iz Srbije, teretna vozila čekaju 120 minuta. Na graničnom prelazu Batrovci teretni saobraćaj na izlazu iz Srbije se odvija normalno, uz zadržavanje teretnih vozila do sedam sati, dok je ulaz u zemlju za teretna motorna vozila obustavljen u 8 časova zbog tehničkih problema.

Kako navodi AMSS, zahlađenje i promena vremena u prethodnom danu, kada je u pojedinim krajevima bilo i obilnijih padavina sa povremeno jačim vetrom, doneli su teže i prave jesenje uslove za vožnju.

Danas meteorolozi prognoziraju bolje uslove za vožnju, ali su i dalje mogući povremeni pljuskovi koji će donositi mokre kolovoze i češće odrone.

Magla i smanjena vidljivost su još jedan razlog zbog kojeg je vožnja tokom jutra i večeri u ovakvim uslovima teža.

Trenutno smanjuje vidljivost dolinom Ibra i Drine, ima je u Pomoravlju, pojavljuje se i u Vojvodini pored kanala i reka, ali je ima i na prevojima u Šumadiji i Timočkoj i Negotinskoj Krajini.

Na više deonica auto-puteva i magistralnih puteva u toku su radovi na redovnom održavanju i uređenju zelenog pojasa.

Nailaskom na ova mesta vozači moraju prilagoditi brzinu i način vožnje privremenoj saobraćajnoj signalizaciji, uz posebnu opreznost na radnike u ovim zonama, napominju iz AMSS.

BONUS VIDEO: MONSTRUOZNO: Poslušajte snimak razgovora kosovskih policajaca dok pucaju na Srbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!