DETALJNA PROGNOZA ZA NAREDNU NEDELJU Meteorolog otkrio - Hladni front donosi grmljavinu i kišu

Novosti onlajn

10. 09. 2023. u 07:56

METEOROLOG Marko Čubrilo objavio je na svom Fejsbuk profilu kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНУ НЕДЕЉУ Метеоролог открио - Хладни фронт доноси грмљавину и кишу

Foto: N. Živanović

- Nastavlja se dominacja anticiklona koji nam donosi suvo, stabilno i iznad prosečno toplo vreme. Noći i jutra su uglavnom prijatno sveži, ali su dani vrlo topli uz maksimume koju su za 5-9 stepeni iznad proseka. Takav trend će se nastaviti sve do narednog četvrtka, a oko utorka i sredede sledeće nedelje biće još toplije - napisao je Čubrilo i dodao:

- Do tada maksimumi od +26 do +31 stepen Celzijusa, ali bi se tih dana lokalno mogli kretati i oko +33 stepena Celzijusa. U četvrtak sledeće nedelje se očekuje premštanje slabog, hladnog, fronta koji će nam doneti prolazno naoblačenje uz pojavu lokalnih grmljavinskih pljuskova, ali se jači pljuskovi i obilnije padavine uglavnom ne očekuju i biće dosta oblasti gde padavina i neće biti. Vetar u utorak i sredu južni i jugoistočni, a zatim u okretanju na umeren, lokalno i pojačan, severozapadni.

Prema njegovim rečima u drugom delu sledeće nedelje će na kratko biti svežije uz maksimume od +17 do +25 stepeni Celzijusa, što je u okvirima proseka za sredinu septembra dok će noći postati još svežije.

- Oko 19. 9. operativni i kontrolni proračun ECMWF-a imaju signal za moguće prolazno osvežeje, ali za sada to ostali članovi niza ne podržavaju, dok bi od 20.09. ponovo trebalo biti barem malo toplije od proseka, ali uz češću pojavu kiše i pljuskova. Sumirano, nastavlja se neobično topao septembar i gotovo je sigurno da će ovaj mesec biti znatno topliji od proseka, a za sada deluje da će oktobar često donositi temperature iznad proseka, naravno neće više biti ovako toplo, ali će maksimumi često biti oko +20 stepeni Celzijusa.

Čubrilo kaže i da se narednih dana nastavlja kasno leto, a manje, prolazno, osveženje se očekuje oko 15. sepetembra.

- Svi izneti podaci i procene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode - poručio je Čubrilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)