DVE NOĆI OVE VRELE SEDMICE BIĆE OLUJNE: Pljuskovi, grmljavinske oluje, čak i grad

Novosti online

10. 07. 2023. u 10:29

SRBIJU je zahvatio drugi toplotni talas ovog leta, a pred nama je period sa najvišim temperaturama.

ДВЕ НОЋИ ОВЕ ВРЕЛЕ СЕДМИЦЕ БИЋЕ ОЛУЈНЕ: Пљускови, грмљавинске олује, чак и град

Foto: Shuttertock/Ilustracija

Ipak, tokom pojedinih dana očekuju se i grmljavinske nepogode.

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura biće od 31 do 35°C, u Beogradu do 34°C, navodi meteorolog Đorđe Đurić u najnovijoj prognozi.

U noći između ponedeljka i utorka na području Vojvodine očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uz mogućnost grmljavinskih oluja. Reč je o padavinama veoma lokalnog karaktera, ali će one biti jakog intenziteta, uz jako električno pražnjenje.

U utorak sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura u većini predela biće oko 35°C.

Sunčano i još toplije biće u sredu. Maksimalna temperatura biće od 35 do 39°C, u Beogradu do 37°C.

Najvrelije biće u četvrtak i to će biti najtopliji dan u ovoj sedmici i najtopliji dan od početka godine. Maksimalna temperatura biće od 35 do 40°C, u Beogradu do 38°C.

U petak će se preko našeg područja premeštati oslabljena frontalna zona i ona će doneti pojačan severozapadni vetar i pad temperature severnim i zapadnim predelima Srbije za osam do deset, dok se na jugu i na istoku Srbije i dalje očekuje vrelo.

Ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. S obzirom na to da će dolazak hladnije vazdušne mase iznad vrele podloge, dovesti do toga da atmosfera burno odreaguje, može doći do formiranja veoma snažnih grmljavinskih nepogoda, uz obilne pljuskove i pojavu grada. Grmljavinski sistemi ne očekuju se na velikom prostoru, ali tamo gde se pojave biće veoma intenzivni.

Najveća opasnost od grmljavinskih nepogoda očekuje se u delovima Vojvodine, Šumadije, zapadne Srbije, Podunavlja, Pomoravlja i na području Beograda.

Maksimalna temperatura u petak biće od 27°C u Bačkoj do 38°C na jugu Srbije, u Beogradu do 29°C.

Dakle, petak će severnim delovima Srbije na samo jedan doneti prekid toplotnog talasa, dok će u ostataku zemlje on i dalje nastaviti, a od vikenda ponovo i u ostalim predelima Srbije.

Za vikend ponovo u svim predelima sunčano. Već u subotu toplije na severu i na zapadu, ali nešto ugodnije na jugu i istoku. Maksimalna temperatura biće od 30 do 34°C.

Povratak vrelog talasa očekuje se u nedelju, pa će narednog perioda maksimalne temperature biti od 35 do 40°C.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu