POGLEDAJTE – SRPSKI SNAJPERISTI NA DELU: Realizovana napredna obuka u Vojsci Srbije (FOTO)

Tanjug

03. 07. 2023. u 21:04

U CENTRU za obuku kopnene vojske realizovana je napredna specijalistička obuka vojnika i starešina za dužnost snajperiste u jedinicama Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – СРПСКИ СНАЈПЕРИСТИ НА ДЕЛУ: Реализована напредна обука у Војсци Србије (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Cilj obučavanja je dalje usavršavanje znanja i veština u rukovanju snajperskom puškom u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, samostalno ili u paru, te psihofizička priprema snajperista za neutralisanje ciljeva u borbi.

Na obuci su bili pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate i koji su prethodno prošli osnovnu obuku za snajperiste.

Oni su uspešno savladali sve programom predviđene sadržaje iz vatrene i taktičke obuke, sa akcentom na maskiranju, prikrivenom kretanju, izboru i uređenju zaklona za dejstvo i rešavanju vatrenih zadataka.

U toku realizacije obuke proveravano je i postupanje snajperista pod stresom i opterećenjem, njihova fizička sposobnost, brzina reagovanja u primeni taktičkih radnji i vatrena osposobljenost.

Po uspešnom završetku obuke, vojnici i starešine su upućeni u svoje jedinice, u kojima će primenjivati stečena znanja i veštine i nastaviti dalje osposobljavanje kako bi dostigli i očuvali najviši nivo osposobljenosti za realizaciju specifičnih zadataka snajperista u Vojsci Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave