VODA SE SPORO POVLAČI: Postepeno opadaju vodostaji reka u kraljevačkom kraju

G. ĆIROVIĆ

18. 06. 2023. u 13:14

NIVOI reka i bujičnih vodotokova u kraljevačkom kraju su u stagnaciji i blagom opadanju, ali se voda zbog potpuno natopljene zemlje i popunjenih odvodnih kanala veoma sporo povlači sa poplavljenih područja.

ВОДА СЕ СПОРО ПОВЛАЧИ: Постепено опадају водостаји река у краљевачком крају

G.Šljivić

U prigradskim naseljima Šeovac, Grdica i Adrani gde se pod vodom ukupno našlo tridesetak domaćinstava i dalje je na snazi odbrana od izlivanja bujičnih potoka a, prema izveštaju Gradskog štaba za Vanredne situacije, tokom prehodne noći zabeleženi su pojedinačni prodori vode u stambene objekte, pre svega u podrumskim ili suterenskim prostorijama.

G.Šljivić

 

- Ekipe vatrogasno-spasilačkih jednica Sektora za vanredne situacije ispumpavaju vodu iz objekata i domaćinstava po ukazanoj potrebi. Uz podršku meštana, jedinice civilne zaštite utvrđuju kritične tačke postavljajući džakove sa peskom, a na području Šeovca su instalirani i mobilni protivpoplavni sistemi – u najkraćem „raportira“ Radoica Kočović iz Gradskog štaba, dodajući da će procena štete i mehanička asanacija poplavljenih područja započeti čim se voda povuče.

G.Šljivić

 

- Šteta je na stambenim i pomoćnim objektima, pojedinim privatnim firmama, kao i na oranicama u priobalju Zapadne Morave.

G.Šljivić

 

Zbog urušavanja mosta u Adranima na Ibarskoj Magistrali, saobraćaj prema Mrčajevcima, Preljini i Čačku odvija se alternativnim putevima, a izgradnja devijacije na ovoj lokaciji, do podizanja potpunog novog mosta, a što je najavio i ministar Goran Vesić, počeće već danas sutra.

G.Šljivić

 

- Osim toga, uz nadzor JP za uređivanje građevinskog zemljišta, putarske ekipe uspostavljaju oštećene lokalne saobraćajnice u atarima sela Lazac, Roćevići, Konarevo i Vrdila. Pojavili su se odroni zemlje na lokalnim putevima koji će takođe biti sanirani – ističe Kočović.

G.Šljivić

 

U Adrane, Mrsać i Drakčiće gde je zbog zamućenja vode za piće došlo do problema na pojedinim individualnim bunarima upućene su cisterne, a ekipe kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje kontinuirano kontrolišu lokalne bunare na poplavljenim područjima koji nisu u sistemu javnog vodosnabdevanja.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)