NIZ MANIFESTACIJA: Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije (VIDEO)

Novosti online

04. 06. 2023. u 22:27

U SKLOPU obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, policijski službenici širom Srbije organizovali su za svoje sugrađane taktičko - tehničke zborove kako bi ih upoznali sa svojim radom, ali i zajedno sa njima proslavili svoj dan.

НИЗ МАНИФЕСТАЦИЈА: Обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције (ВИДЕО)

Foto: MUP

Tokom manifestacije na Kalemegdanu koju je obišao i ministar Bratislav Gašić, sa saradnicima, građani su imali priliku da se upoznaju sa veštinama policijskih službenika, opremom i vozilima koje koriste u radu, a najmlađima je uz druženje i igru približen rad policije.   

Uz edukativne programe, slikovnice i crteže program na Kalemegdanu imao je preventivni karakter, pa su mališani imali priliku da se kroz razgovor i simulacije upoznaju sa pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju, reagovanja u slučaju vanrednih situacija, bezbednog ponašanja na internetu.

Foto: MUP

Posebnu pažnju mališana privukli su službeni psi i konji, ali su uživali i u penjanju na veštačku stenu uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i druženju sa svim našim pripadnicima koji su za njih imali samo jednu poruku – „tu smo za vas“.

Stariji građani pokazali su interesovanje za vozila i opremu Ministarstva, ali su imali priliku i da se uvere u obučenost i sposobnost policajaca, koji su prikazali znanje u borilačkim veštinama.

Građani su imali priliku da se upoznaju sa metodama rada kriminalističke policije, a neki su se i oprobali u tehnikama koje se koriste za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciji počinilaca, poput izazivanja otisaka papilarnih linija i gazeće površine obuće.

Na štandovima Kriminalističko-policijskog univerziteta, Centra za osnovnu policijsku obuku i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ naši sugrađani mogli su da se informišu kako mogu da postanu policajci i upoznaju se sa programom školovanja i obuka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (57)

22 GODINE BRAKA Glumica prvi put posle razvoda: Odlučila sam da budem dobro!