"HVALA NAŠEM NARODU ŠTO SE BORI ZA SVOJA OGNJIŠTA": Brnabić - Situacija na KiM napeta i nikad teža, moramo očuvati mir

Tanjug

29. 05. 2023. u 13:39

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija na Kosovu i Metohiji napeta i teška i da nikada nije bila teža.

ХВАЛА НАШЕМ НАРОДУ ШТО СЕ БОРИ ЗА СВОЈА ОГЊИШТА: Брнабић - Ситуација на КиМ напета и никад тежа, морамо очувати мир

Foto: Tanjug

Zahvalila je srpskom narodu što je ostao miran i suzdržao se od nasilja.

- Hvala našem narodu na KiM što je do te mere dostojanstven, da je to inspirativno, što su mirni, što pružaju nenasilan otpor, što se bore za svoje ime i prezime, za svoje domove, svoja ognjišta i za svoju državu Srbiju, zahvaljujući tom nenasilnom otporu. Čini mi se da bi specijalne jedinice tzv. kosovskih snaga, ali nažalost i KFOR, odnosno NATO jedva dočekali da Srbi urade bilo šta da oni mogu da reaguju - izjavila je Brnabićeva.

Premijerka je ponovila da nikakve privremene vlade neće biti i da samo na izborima vlast može da se menja.

Novinarima u Rakovici izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić spreman da razgovara o konkretnim predlozima kako bi se poboljšala bezbednost, ali da se od opozicije čula samo politika, a ne konkretne mere.

Što se tiče smene članova REM-a, Brnabićeva je rekla da to nema veze sa izvršnom vlašću i dodala da je jedna televizija ukinula rijaliti, dok druga to nije učinila, što govori o dvostrukim standardima opozicije.

Na pitanje novinara u Rakovici na koje ustupke je vlast spremna, pošto je Aleksandar Vučić pozvao na razgovore, da li na promenu rukovodstva REM-a, RTS-a ili ispunjenje drugih zahteva, Brnabićeva je rekla da od devet članova REM-a, dva bira skupština, a ostalo univerziteti, saveti za nacionalne manjine i drugi.

- Ukoliko žele, moj savet je bio da pokrenu tu proceduru. Vučić je otvoren za razgovore, da sednemo i vidimo šta je to što traže i zašto i kako će to poboljšati stanje bezbednosti u Srbiji, kako bi to sprečilo novu tragediju - navela je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (57)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!