UPOZORENJE RHMZ: U narednom periodu mogući jaki pljuskovi, vodotoci reka prete izlivanjem na pojedinim lokacijama

Tanjug

28. 05. 2023. u 07:32

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će se na Dunavu kod Novog Sada i Smedereva, kao i na Savi kod Šapca vodostaji narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У наредном периоду могући јаки пљускови, водотоци река прете изливањем на појединим локацијама

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave tokom 28. i 29. maja vodostaji će biti u većem porastu, sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja, navodi RHMZ.

Moguća lokalna pojava jakih pljuskova sa gradom

RHMZ je upozorio da se u Srbiji do 1. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

Foto: Printskrin

Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u Banatu, Sremu i zapadnoj Srbiji.

BONUS VIDEO: "Srbija protiv nasilja" je kontradiktorna svi viču i urlaju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!