DECA SA KOSOVA I METOHIJE UŽIVAJU U NJENOJ MUZICI: Jovana je profesorka violine u Gnjilanu, a sad joj je potrebna naša pomoć za lečenje na Kubi

Novosti online

25. 05. 2023. u 15:34 >> 19:42

JOVANI Pavlović se bolest manifestovala u oktobru 2022. godine u vidu progresivnog pogoršanja oštrine vida, duplih slika i jutarnjih glavobolja kada joj je nakon kliničke i dijagnostičke obrade potvrđena tumorska promena na mozgu.

ДЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ УЖИВАЈУ У ЊЕНОЈ МУЗИЦИ: Јована је професорка виолине у Гњилану, а сад јој је потребна наша помоћ за лечење на Куби

Foto: Privatna arhiva

Hitno je u novembru 2022. godine operisana na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu, a nakon operacije PH nalaz je pokazao da se radi o najagresivnijoj vrsti tumora- zloćudnom tumoru slepoočnog režnja mozga. Postoperativno lečenje sprovedeno je na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije zračnom terapijom i hemioterapijom, koje i dalje traju.

Da bi se vratila svojoj prvoj ljubavi – violini, kao i svojim đacima, Jovana želi da u toku primanja hemioterapije lečenje nastavi i u klinici na Kubi primenom vakcina jer su mogućnosti daljeg lečenja u Srbiji iscrpljene.

Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, terapije, operaciju gama nožem, kao i za troškove puta i smeštaja u toku lečenja.

Foto: Budi human

Jovana Pavlović rođena je 1994. godine u Leskovcu. Još u najranijem detinjstvu pokazala je interesovanje za muziku. Njen ogroman talenat prepoznat je najpre u rodnom Leskovcu, gde stiče osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Tokom školovanja Jovana je izabrala violinu, a može se reći i da je violina izabrala Jovanu. Završila je master studije na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Od 2003. godine Jovana učestvuje na takmičenjima i osvaja brojna priznanja i nagrade. Sa 12 godina održala je svoj prvi solistički koncert. Izabrana je za „Prvu violinu Srbije“ i to dok još uvek nije imala svoju violinu.

Prvu Jovaninu violinu poklonila joj je novinarka Mira Adanja Polak u svojoj emisiji 2011. godine, i tada Jovana postaje član omladinske filharmonije, sa kojom je nastupala u svim većim gradovima Evrope, gde se posebno izdvaja nastup u Beču, u dvorani Musikverein, domu čuvene Bečke filharmonije.

Od tada, Jovana redovno nastupa sa kamernim orkestrom Amorozo, u zemlji i inostranstvu, i kao član orkestra i kao solista. Jedan od većih nastupa imala je na tradicionalnom Nišvil džez festivalu.

Svoju ogromnu ljubav prema muzici i violini Jovana već osam godina prenosi na svoje đake u Muzičkoj školi „Stevan Hristić“ u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji.

Jovani možete pomoći uplatom na dinarski račun: 160-6000001670762-44

Uplatom na devizni račun: 160-6000001671204-76

IBAN: RS35160600000167120476

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GOVORILI SU MI DA SE NE UDAJEM ZA SRBINA Turkinja Dilara našla je sreću sa Aleksandrom - jedan naš običaj još joj je čudan