POMEN ŽRTVAMA JASENOVCA: Molitveno sećanje u hramu Svetog proroka Ilije u Mlaki

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

24. 04. 2023. u 07:00

MOLITVENO sećanje na stradanje i patnje srpskog naroda u Drugom svetskom ratu obeležava se svake godine u hramu Svetog proroka Ilije u Mlaki, na dan kada se odigrao proboj poslednjih Jasenovačkih logoraša. Ovim okupljanjem čuva se uspomena na sve žrtve koje je naš narod podneo tokom Drugog svetskog rata.

ПОМЕН ЖРТВАМА ЈАСЕНОВЦА: Мoлитвено сећање у храму Светог пророка Илије у Млаки

Foto :V.Mitrić

Navršilo se sedamdeset osam godina od proboja Jasenovačkih logoraša.U spomen na sve stradale , Eparhija Pakračko-slavonska organizovala je liturgijsko praznovanje, kako bi se žrtvama fašističkog terora odala dužna počast.

U hramu Svetog proroka Ilije u Mlaki, održana je sveta liturgija,nakon koje je odslužena i panihida i osveštan slavski kolač.

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je s vernim episkop mileševsk Atanasije, uz sasluženje preosvećene gospode episkopa slavonskog Jovana i šabačkog Jeroteja.

- Jasenovac je simbol najvećeg stradanja našeg naroda, koji država Srbija i srpski narod ne smeju prepustiti zaboravu. Nastavljajući molitvenu kulturu sećanja na sve žrtve Jasenovca, čuvamo od zaborava našu prošlost za pokolenja koja dolaze - rekao je Željko Marjanović, načelnik Mačvanskog okruga, koji je predvodio delegaciju lokalnih samouprava iz tog dela Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!