I VLADIKA MEĐU "RUSKIM ŠPIJUNIMA": Grupa "Oktobar" juče objavila 10 novih imena za koje tvrdi da su Putinovi agenti

Lj. B.

20. 12. 2022. u 08:30

SPISAK grupe "Oktobar" koja je pre dve nedelje pokrenula "lov" na Putinove agente u Srbiji, juče je proširen sa 10 novih imena. Ova opskurna organizacija ni ovaj put nije zaboravila novinare, pa su tako među ruske žbirove uvrstili urednicu "Sputnjika" Ljubinku Milinčić i glavnog urednika TV Hepi Milomira Marića.

И ВЛАДИКА МЕЂУ РУСКИМ ШПИЈУНИМА: Група Октобар јуче објавила 10 нових имена за које тврди да су Путинови агенти

Foto: Darko Dozet

Time je dopunjen spisak novinara koje "Oktobar" targertira, a na kojem su se prvi, prošle sedmice, našli glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić i kolumnistkinja Ljiljana Smajlović.

Očigledno je da se ova opskurna organizacija oglušila na reakciju Udruženja novinara Srbije koje je, dok su na popisu "ruskih špijuna" bili Vučelić i Smailovićeva, zatražilo da se imena novinara uklone sa ovog spiska, kako ne bi bili žrtve nedopustivog pritiska, uključujući i ugrožavanja bezbednosti. I umesto da ih izbriše, spisak je dopunila novim imenima novinara.

Dopuna

Grupa "Oktobar" najavljuje da će spisak dopunjavati, pa će imena novih ruskih žbirova javnost saznati za šest dana, kada otkuca brojčanik postavljen na njihovom sajtu. On "odbrojava" vreme do otkrića novog "narodnog neprijatelja".

Osim novinara, na osveženom spisku nalaze se ličnosti iz različiti društvenih sfera, među njima i jedan crkveni velikodostojnik, i to vladika Nikanor (Veljko Bogunović). Na dopunjenom popisu je i Dušan Bajatović, direktor "Srbijagasa", zatim političari Boško Obradović i Milica Đurđić Stamenkovski. Ova opskurna organizacija na spisak je stavila i doktora Branislava Nestorovića, zatim Draganu Tripković, direktorku Centra za geostrateške studije, Damjana Kneževića vođu "Narodne patrole" i Dragana Petrovića, nekadašnjeg funkcioinera SNS.

Prema oceni "Oktobra", svi oni su u "komandnom lancu podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu", a navedeno je i da sprovode "proputinovu i prorusku propagandu", "kreiraju antizapadno i antievropsko raspoloženje" u Srbiji, izvode "hibridne kolektivno-psihološke operacije" nad stanovništvom Srbije...

Inače, nevladina organizacija Slobodarski savez slobodne Srbije - Grupa "Oktobar" počela je sa objavljivanjem imena "ruskih agenata" 5. decembra, kada je na spisak stavila Aleksandra Vulina, direktora BIA. Prva dopuna sa 10 novih imena usledila je 15. decembra, a poslednja juče. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a