VOJSKA REPUBLIKE SRBIJE - MANEVRI 2022: Uvežbavanje specijalnih dejstava iz vazduha i protivoklopne borbe

Novosti online

29. 10. 2022. u 19:26

NA poligonu „Pasuljanske livade“ specijalne snage Vojske Srbije, u sadejstvu sa helikopterskim jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uvežbavaju izvođenje dejstava iz vazduha po ciljevima na zemlji.

ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - МАНЕВРИ 2022: Увежбавање специјалних дејстава из ваздуха и противоклопне борбе

Foto: Ministarstvo

Aktivnosti se realizuju u okviru združene vežbe „Manevri 2022“ sa ciljem održavanja i nadgradnje sposobnosti 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade za izvršavanje određenih zadataka koji se mogu postaviti pred ove jedinice.

Borbeni timovi specijalnih jedinica na vežbi rešavaju taktičke zadatke i supozicije u pokretu, uvežbavaju izvođenje helikopterskog desanta i borbenih dejstava nakon izvršenog desanta u dnevnim i noćnim uslovima, i realizuju bojeva gađanja iz ličnog i kolektivnog naoružanja. 

Foto: Ministarstvo

Istovremeno na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije snage koje su prešle u aktivnu fazu združene vežbe „Manevri 2022“ nastavljaju realizaciju taktičkih uvežbavanja i bojevih gađanja. Pripadnike Prve brigade kopnene vojske koji realizuju sadržaje protivoklopne borbe na poligonu „Orešac“ kod Vršca danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. 

Foto: Ministarstvo

Načelnik Generalštaba je tom prilikom izrazio zadovoljstvo odnosom prema zadacima i visokom motivisanošću kako profesionalnog tako i rezervnog sastava, ističući da samo maksimalno posvećeni, vrhunski obučeni i pripremljeni vojnici i starešine mogu izvršiti svaki zadatak koji pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo, i na taj način osigurati mir i bezbednost građana Republike Srbije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)