KORISNE SMERNICE ZA BUDUĆE NASTAVNIKE Seminar "Izazovi savremenog predavaštva: inovacija i tradicija"

Lj.B.

14. 10. 2022. u 11:18

Seminar studenata ISPIT, koji je realizovala Omladinska organizacija inovacija i tradicija, održan je četvrtu godinu zaredom. Ideja seminara "Izazovi savremenog predavaštva: inovacija i tradicija" (ISPIT) je da se studentima koji perspektivu vide u radu u obrazovanju omogući upoznavanje s didaktičko-metodičkim, pedagoškim i psihološkim temama na inovativan način, koji će im koristiti u budućoj profesiji.

КОРИСНЕ СМЕРНИЦЕ ЗА БУДУЋЕ НАСТАВНИКЕ Семинар Изазови савременог предаваштва: иновација и традиција

Foto: Privatna arhiva

 Da bi se nastava u školama realizovala na kreativan način, a eventualni problemi i dileme efikasno i brzo rešavali, studentima je i ove godine ponuđen uvid u različite pristupe obrazovnom procesu i iskustva iz prakse različitih stručnjaka.

Na ISPIT-u je učestvovalo 200 studenata nastavničkih fakulteta, a otvorio ga je prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović, koji je istakao ulogu i značaj seminara za akademce koji će se baviti nastavničkom profesijom. Predavanja na aktuelne teme, ali i razvijanje diskusije sa studentima realizovali su prof. dr Oliver Tošković, prof. dr Aleksandra Vraneš, prof. dr Slobodan Vuksanović, profesorka istorije Vesna Isailović, kao i logoped Srđana Šarović.

Podršku je dala i LINK EDU Alijansa, te je ispred kompanije koja okuplja veliki broj obrazovnih institucija predavanje održala Zorana Bodiroga, direktorka u LINK obrazovnom sistemu.

Foto: Privatna arhiva

Učesnica seminara Ana Adžić, s Učiteljskog fakulteta, istakla je da je ovaj seminar, kao i slične manifestacije, korak napred ka proširivanju i unapređenju znanja.

- Pruža nam se prilika da prisustvujemo predavanjima vrsnih stručnjaka i s njima diskutujemo o temama koje će nam kasnije biti od velike važnosti u daljem radu. Dobili smo smernice i savete kako da unapredimo rad i budemo produktivniji. Imali smo priliku da vidimo kako se praktično spajaju teorija i praksa. Moram, takođe, da napomenem i drugu stranu kongresa, a to su poznanstva i razmena iskustva s učesnicima - učili smo jedni od drugih, a nadam se da ćemo druženja pretvariti u prijateljstva koja će da traju i doprinose produktivnosti učenja - rekla je Ana Adžić.

Na seminaru je prezentovana i manifestacija "LINK edu Alliance ISPIT Speed Dating" - događaj koji će jednom godišnje biti realizovan u organizaciji ove alijanse i Omladinske mreže Srbije, u okviru koje bi se zainteresovanim studentima sa svih fakulteta u Republici Srbiji pružila mogućnost za praksu ili zaposlenja u okviru LINK edu Alliance.

Takođe, na seminaru se govorilo i o omladinskom udruživanju na primeru pomenute organizacije, Omladinske mreže Srbije, a skup je zatvoren dodelom sertifikata i uverenošću da će sledeće godine, pete po redu, ISPIT rasti i pratiti savremene obrazovne tendencije, ne previđajući potvrđeno dobre obrazovne prakse.
Seminar je održan uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, četvrtu godinu zaredom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna