USELJENJE ĐAKA U DOM: Ministar Ružić prisustvovao prijemu učenika u Učenički dom „Zmaj“ u Zemunu

Lj.B.

31. 08. 2022. u 13:41

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je danas prijemu učenika prvog razreda srednje škole u Učenički dom „Zmaj“ u Zemunu.

УСЕЉЕЊЕ ЂАКА У ДОМ: Министар Ружић присуствовао пријему ученика у Ученички дом „Змај“ у Земуну

Foto: MNTPR

On je učenicima poželeo dobrodošlicu u ovu ustanovu, kao i srećan početak školske godine.

- S obzirom na to da dolazite iz različitih delova Srbije, važno je da znate da učenički dom nije samo mesto gde ćete nakon nastave provoditi vreme, već i gde ćete na najbolji način razvijati svoje ideje i kreativnost, a u tome ćete imati svesrdnu podršku vaspitača i drugih saradnika - rekao je ministar Ružić.

Radna jedinica „Zmaj“ deo je Učeničkog centra Beograd koji nudi savremene uslove smeštaja za 180 učenika u 42 sobe. Oko 40 učenika prvog razreda srednje škole danas se uselilo u ovaj dom.

Ovaj dom, osim savremenih kapaciteta, nudi i brojne sadržaje za bavljenje sportom. Tu su košarkaški i odbojkaški teren i teretana na otvorenom, koji su obnovljeni, a u koje je ustanova uložila sopstvena sredstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!