PRIPREMITE SE ZA NEVREME - RHMZ IZDAO UPOZORENJE: U naredna dva sata se očekuju obilne padavine, grad i grmljavina

novosti online

08. 08. 2022. u 13:41

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se u narednih sat vremena u Pomoravskom i Zlatiborskom okrugu očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

ПРИПРЕМИТЕ СЕ ЗА НЕВРЕМЕ - РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ:  У наредна два сата се очекују обилне падавине, град и грмљавина

Tanjug

Ranije danas RHMZ je izdao upozorenje za područje Srbije i jedno za Beograd zbog kratkotrajnih vremenskih nepogoda koje se očekuju danas i sutra.

Upozorenje za područje Srbije odnosi se na kratkotrajne vremenske nepogode.

"Danas i sutra lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni pljuska i jak vetar", upozorio je RHMZ.

Upozorenje za Beograd je, takođe, za kratkotrajne vremenske nepogode.

"U pojedinim delovima grada moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni pljuska", navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Takođe, ranije su najavljene nepogode i na području Banata.

- U narednih sat vremena u južnim delovima Banata, kao i južnim delovima Beograda intezivniji pljuskovi sa grmljavinom - ranije je najavio RHMZ.

Kiša je već počela da pada južno od Beograda, a tamni oblaci nadvili su se i nad prestonicom, gde se uskoro očekuju padavine.

Upaljen meteo alarm

Zbog kiše, grmljavine i ekstremno visokih temperatura na snazi je danas narandžasti i žuti meteo alarm.

Narandžasti meteo alarm upaljen je za delove zapadne i jugozapadne Srbije, kao i za područje Šumadije, a meteorolozi su prognozirali kišu i grmljavinu u ovim krajevima. Kada je na snazi narandžasto upozorenje to znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu RHMZ-a.

U ostalim delovima Srbije, zbog kiše, grmljavine i visokih temperaratura na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme potencijalno može biti opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjavaju iz RHMZ-a.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KIŠA JE PADALA NA KRSTOVDAN: Šta to znači po narodnim verovanjima