ONA JE VRŠAČKI HEROJ: Mlada Nataša Milić sa kolegama ravnopravno gasila požar na Vršačkim planinama (VIDEO)

J.J.Baljak

07. 08. 2022. u 19:33

U GAŠENJU požara na Vršačkim planinama učestovovalo je stotinak pripadnika sektora za vanredne situacije, radnika šumske uprave i komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“. Među njima je bila i jedna hrabra devojka.

ОНА ЈЕ ВРШАЧКИ ХЕРОЈ: Млада Наташа Милић са колегама равноправно гасила пожар на Вршачким планинама (ВИДЕО)

Printscreen/Facebook

Vrščanka Nataša Milić, koja je tek u martu počela da radi u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Vršcu, sinoć se stojički borila sa teškim vatrogasnim crevom, nepristupačnim terenom i vatrenom stihijom, koja je više od 15 sati gutala sve pred sobom.

-Ovo je Nataša Milić. Ona je vatrogasac heroj. Saplitala se, podizala, vukla, gurala i uspela da savlada vatrenu neman – stoji u opisu snimka koji kruži društvenim mrežama, a koji je za kratko vreme dobio mnoštvo pozitivnih komentara.

Nakon toga se oglasila i ova skromna heroina.

-Moram da kažem da su mi i kolege i radnici „Drugog oktobra“ mnogo pomagali, vukli creva, donosili opremu, pratili da provere da li je sve u redu… Požar je bio rasprostranjen na više sektora, tako da nije moglo mnogo ljudi da bude grupisano na jednom mestu. Uglavnom, kolektivni rad je bio najbitniji – rekla je Nataša.

Požar, koji su izazvale vatre upaljene na nekoliko mesta u okolini starog hotela „Turist“, još nije u potpunosti ugašen. Popodne je ponovo počeo da kulja dim u delu koji je vatra juče najpre zahvatila i tek sada je stavljen pod kontrolu.

Svi su danas gledali u nebo, nadajući se da će kiša okončati ovu dvodnevnu borbu sa plamenom, ali su kišni oblaci zasada mimoišli taj deo grada.

Ekipe su i dalje na terenu i nadziru situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo