PROSLAVA U MANASTIRU SVETI PROHOR PČINJSKI: Odlikovanja za Gašića i Selakovića (FOTO/VIDEO)

J. S.

02. 08. 2022. u 11:26

U MANASTIRU Sveti Prohor Pčinjski nakon 18 godina makedonska delegacija predvođena predsednikom države obeležava Dan državnosti.

ПРОСЛАВА У МАНАСТИРУ СВЕТИ ПРОХОР ПЧИЊСКИ: Одликовања за Гашића и Селаковића (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: J. S.

Tradicionalno na ovaj veliki praznik okupio se veliki broj vernika iz Srbije i susedne države.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije, ugostio je u manastiru Prohor Pčinjski predsednika Republike Severne Makedonije Steva Pendarovskog, koji predvodi državno-crkvenu delegaciju Severne Makedonije.

Predsednik Severne Makedonije je povodom Ilindena položio venac u manastiru. Ilinden se u Severnoj Makedoniji obeležava kao Dan Republike, u znak sećanja na prvo zasedanje ASNOM 1944. godine.

U manastiru Prohor Pčinjski, vladika Pahomije uručio je odlikovanja ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću i direktoru BIA Bratislavu Gašiću.

Foto: J. S.

Selaković: Ilinden izuzetno važan datum u istoriji makedonske državnosti

Izaslanik predsednika Srbije Nikola Selaković istakao je da je Ilinden izuzetno važan datum u istoriji makedonske državnosti.

- Posle 18 godine obeležiće se ovde, što pokazuje politiku Republike Srbije i jačanje politike dobrosusedstva, politike saradnje i zajedničkog života sa susedima - kazao je Selaković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju