STIŽE NOVI TOPLOTNI TALAS: Meteorolog najavio - temperature će ići i do 40 stepeni

Novosti onlajn

11. 07. 2022. u 10:58

U SRBIJI će danas biti sunčano vreme sa temperaturom do 25 stepeni i dani koji nam dolaze biće prijatni, dok se ponovni dolazak toplotnih talasa očekuje oko 15. jula, kada će temperatura opet rasti i iznad 35 stepeni.

СТИЖЕ НОВИ ТОПЛОТНИ ТАЛАС: Метеоролог најавио - температуре ће ићи и до 40 степени

Foto: Arhiva Novosti/Teodora Ćirić

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je novu vremensku prognozu i najavio da je moguće čak da živa u termometru dođe i do 40. podeoka.

- Nakon veoma prijatnog osveženja, pred nama su veoma prijatni i ugodni letnji dani, koji će biti pretežno sunčani ili umereno oblačni. Maksimalna temperatura u ponedeljak i u utorak biće i ispod prosečnih vrednosti i kretaće se u ponedeljak od 22 do 25, a od utorka od 23 do 27 stepeni - napisao je Đurić na Fejsbuku.

U sredu toplo i temperature se vraćaju na prosečne za jul i biće od 26 do 30 stepeni.

- Od četvrtka još toplije, a od petka se očekuje novi toplotni talas, tako da će maksimalne temperature za sledeći vikend biti preko 35 stepeni, a prema današnjim prognozama oko 20. jula se očekuje i do 40-41 stepen - objavio je meteorolog.

Foto: D.Milovanović

Svežije noći i jutra

- Sve do četvrtka i noći i jutra biće svežiji i veoma ugodni za spavanje, uz minimalne temperature od 10 do 16, ponegde čak i ispod 10 stepeni, ali se od narednog petka uz toplotni talas ponovo očekuje i duži niz tropskih noći, a to su noći tokom kojih se minimalna temperatura ne spušta ispod 20 stepeni - napisao je on i dodao:

- Prema trenutnim prognozama, narednih 10 do 15 dana ne očekuju se padavine, a osveženje sa pljuskovima i grmljavinom očekuje se oko 25. jula.

Vremenska prognoza za naredne dane

U utorak i sredu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo, sa maksimalnom temperaturom od 23 do 28 stepeni.

Zatim u većini dana sunčano i sve toplije, samo se u petak na severu, a u subotu i u ostalim krajevima, očekuje prolazno naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

BONUS VIDEO:

BOGOSAV ŽIVKOVIĆ: Svetska slava počela je od zmije sa sluzavim tragom i brkatim čovekom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!