VREME DA SE SRBI UJEDINE: Poruke sa skupa Svesrpski sabor "Krušedolska zvona 2022"

Tanjug

28. 05. 2022. u 19:49

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je, obraćajući se srpskom narodu u Krušedolu, da svi Srbi, gde god da žive, moraju da budu jedinstven politički narod koji odluke o nacionalnim pitanjima donosi zajedno u Beogradu, te da je vreme da svi Srbi postanu jedno.

ВРЕМЕ ДА СЕ СРБИ УЈЕДИНЕ: Поруке са скупа Свесрпски сабор Крушедолска звона 2022

Foto Tanjug

- Verujem u potrebu stvaranja srpskog sveta. Mi Srbi moramo da budemo jedinstven politički narod, da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odluke donosimo zajedno i da ih donosimo u svojoj prestonici, u našoj Srbiji, u našem Beogradu. Verujem i znam da Srbi moraju i treba da budu jedno, svi drugi to već jesu, a zašto i mi kao veliki, istorijski narod, ne bismo bili jedno - poručio je Vulin.

On je, na Svesrpskom saboru "Krušedolska zvona 2022" kod manastira Krušedol na Fruškoj gori, istakao da mnoge evropske sile, a posebno zemlje regiona, ne vole uspešnu i razvijenu Srbiju kakva je danas, već poniženu, razjedinjenu i opustošenu sa početka dvehiljaditih.

- Ne vole kad progovorimo i kad kažemo da smo tu, da smo jaki i da ćemo se ujediniti. Ne vole da nas čuju da je Srbija digla glavu, ne vole kada ih pitamo ko nam je pobio decu na Petrovačkoj cesti, ne vole da nas čuju kad smo jedno i kad smo zajedno. Nije Republika Srpska nastala voljom velikih sila, već je nastala potrebom srpskog naroda da se jasenovački genocid nikada više ne ponovi, da više nijedno srpsko dete ne ostane bez zaštite svoje države. I zato, ne puštamo više nikad nikome da odlučuje o nama umesto nas - istakao je lider Pokreta socijalista, čije su reči ispraćene velikim aplauzom i podrškom od strane Srba u Krušedolu.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je današnja Evropa skup teritorija, a ne država, i da je Srbija jedna od poslednjih država u Evropi, a Aleksandar Vučić predsednik svih Srba, poslednji slobodni lider u Evropi, zahvaljujući kome Srbija nije uvela sankcije Rusiji:

- Niti Evropu ko šta pita, niti o sebi sami odlučuju, drugi im biraju i prijatelje i neprijatelje. A država Srbija je jedna od poslednjih država u Evropi, država koja, zahvaljujući predsedniku svih Srba Aleksandru Vučiću, nije uvela sankcije Rusiji i neće uvoditi sankcije Rusiji. Pamtimo ko je uz nas bio svih ovih vekova, a ko nije.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da svi Srbi moraju da budu jedinstveni i zahvalio se predsedniku Vučiću za svu pomoć i podršku koju pruža Republici Srpskoj.

- Moramo ostati jedinstveni i verujem da ono što danas Srbija čini, jeste u tom pravcu. Želim da se zahvalim predsedniku Vučiću za ono što je učinio za razumevanje, podršku i pomoć koju mi osećamo u Republici Srpskoj, a verujem i vi ovde. Srbija danas izgleda drugačije, Srbija izgleda razvijenije i bolje. Mogu da svedočim o tome, na međunarodnom planu sasvim je druga pozicija Srbije od one koju znam od pre 10-15 godina, ona nije podanička. Srbija ima danas snagu da ima svoj stav. Srbijom ne upravljaju strani ambasadori, Srbijom danas upravlja ovaj narod. Zato je Srbija trn u oku. Svi bi nekako da Srbija bude slabija, manja, da samu sebe pojede i da ne postoji. Ako nema Srbije, onda nema srpskog naroda. Zato je važno da se okupljamo i kažemo - ostaćemo zajedno, ostaćemo integrisani - poručio je Dodik.

ORGANIZATORI

UDRUŽENJE Srba iz Hrvatske zajedno sa Asocijacijom izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, Zavičajnim klubom "Slavonija" iz Inđije i Eparhijom sremskom organizovali su Svesrpski sabor "Krušedolska zvona 2022".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OVAKAV HOTEL SVI SANJAMO: Sklad sa prirodom pretočen u najfiniji luksuz