OKLOPNO VOZILO "MILOŠ" SE OVDE "RAĐA": U fabrici borbenih Složenih sistema kod Kuršumlije niče još jedan pogon

D. Z.

18. 05. 2022. u 12:30

NASTAVLjA se proširenje fabrike Složenih borbenih sistema u Pljakovu kod Kuršumlije, otvorene 2019, a u toku je treća faza radova.

ОКЛОПНО ВОЗИЛО МИЛОШ СЕ ОВДЕ РАЂА: У фабрици борбених Сложених система код Куршумлије ниче још један погон

Borbeno vozilo "Miloš" / Foto MO

Pogon sa oko 110 zaposlenih u kojem se proizvode delovi za oklopno vozilo "miloš", nastavlja sa razvojem da bi se, kako je planirano, ovde potpuno montiralo ovo oklopno vozilo.

Proširenje kapaciteta fabrike, prema rečima direktora Borbenih složenih sistema Srbije, Ognjena Oliverića, zahtevaće i prijem još 80 radnika, ove i naredne godine.

- Pored ogranaka u Beogradu i Velikoj Plani ovde smo otvorili pogon na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića. Prva i druga faza izgradnje realizovane su prijemom radnika koji su bili na obici u Velikoj Plani i oni sada proizvode oklop za "miloša", dok smo drugu fazu završili protekle i ove godine izgradnjom pogona za lakiranje i sačmarenje metala - kaže Oliverić i dodaje da će se izgradnjom novog objekata zaokružiti proizvodnja kompletnog "miloša " u Kuršumliji.

Otvaranjem pogona za lasersko sečenje i savijanje omogućeno je da se ovde uradi čitava konstrukcija, a Oliverić najavljuje i upošljavanje novih mladih kadrova.

- Otvaranje ove fabrike od krucijalnog je značaja za razvoj opštine Kuršumlija, jer je politika firme da upošljavamo mlade do 35 godina. Osim redovnih i sigurnih primanja zaposlenima se pruža i mogućnost napredovanja, što je cilj mladih, ambicioznih i obrazovanih - kaže Sanja Miljković, stručni saradnik u kuršumlijskom pogonu Borbenih složenih sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet