POLAGANJE VENACA NA TAŠMAJDANU

Novosti online

11. 05. 2022. u 09:42

JUČERAŠNjI prolećni majski dan je obeležilo polaganje venaca i cveća na spomenike azerbejdžanskom nacionalnom lideru Hejdaru Alijevu, srpskom književniku akademiku Miloradu Paviću i svim mališanima stradalim u NATO agresiji 1999. godine.

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА НА ТАШМАЈДАНУ

Foto: D.Djeric

Svečanom skupu polaganja venaca i cveća prisustvovali su ambasador Republike Azerbejdžana u Srbiji Nj. e. Kamil Kasijev, predstavnici Srpsko-azerbejdžanskog društva prijateljstva, predsednik Privredne komore Azerbejdžana u Srbiji, menadžment i uprava azerbejdžanske kompanije Az-Virt.

Na svečanom skupu naglašeno je da odnosi dve zemlje i dva naroda prevazilaze prijateljske odnose i da je Azerbejdžan jedan od najvećih prijatelja Republike Srbije, a da je svoje prijateljstvo dokazao infrastrukturnim, saobraćajnim i kulturnim investicijama u Republici Srbiji. Azerbejdžan je detaljno obnovio i renovirao beogradski park Tašmajdan.

Na Filološkom fakultetu otvorena je katedra za azerbejdžanski jezik, a takođe treba istaći da su azerbejdžanske građevinske kompanije uspešno završile deonicu auto-puta Miloš Veliki Ljig-Preljina. Ovom prilikom treba naglasiti da azerbejdžanska građevinska kompanija AZ Virt učestvuje u izgradnji auto-puta prema Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Hvala vam, dragi prijatelji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna