OVE NEDELJE I DO 27 STEPENI: Detaljna vremenska prognoza Marka Čubrila za dane pred nama - vreme i dalje promenljivo

Novosti online

03. 05. 2022. u 19:46

NAREDNIH dana očekuje nas više sunca, uz ređu pojavu pljuskova, i postepeno otopljenje, najavio je u svom poslednjem izveštaju na svom Fejsbuk nalogu meteorolog Marko Čubrilo.

ОВЕ НЕДЕЉЕ И ДО 27 СТЕПЕНИ: Детаљна временска прогноза Марка Чубрила за дане пред нама - време и даље променљиво

Novosti

- Jutarnji operativni proračuni modela su od 5. maja do 8. maja gotovo isključili pojavu kiše nad najvećim delom Srbije, bez jačeg zahlađenja ali ni otopljenja u narednih sedam do 10 dana. Danas je nad veći delom regiona promenljivo oblačno i suvo, ponegde su nad južnim delom Srbije, jugoistokom i delom središnje BiH, kao i ponegde na severu regiona mogući lokalni pljuskovi. Vetar je južni i jugoistočni, tokom dana u slabljenju - piše Čubrilo.

Od sutra pa do petka, navodi on, biće pretežno sunčano i još malo toplije, posebno u četvrtak kada će maksimumi ponegde dostizati i oko 27 stepeni Celzijusa.

- Od petka do ponedeljka se očekuje uticaj slabog ciklona nad Mediteranom, ali kako su jutarnji operativni proračuni dodatno oslabili taj ciklon i postavili ga daleko od nas, negde nad Jonsko more uticaj ciklona bi se najviše javio nad zapadnim, jugozapadnim, severozapadnim i središnjih delovima regiona. Tako bi najveći deo Srbije (osim možda krajnjeg zapada), istok Hrvatske i veliki deo Crne Gore ostali bez padavina, dok bi nad središnjim i zapadnim delovima Hrvatske, središnjoj i zapadnoj BiH bilo jakih grmljavinskih pljuskova i lokalnih nepogoda - navodi Čubrilo.

Ne očekuje se ni jače zahlađenje, te bi za vikend maksimumi bili od oko 15 stepeni na zapadu do oko 22 stepena na istoku regiona. Posle 10. maja bi usledila stabilizacija uz manje otopljenje, ali prema simulaciji srednjeročnih proračuna polovina meseca bi verovatno donela promenljivo vreme uz moguće ređe pljuskove i uz temperature oko ili malo ispod proseka, svakako bez velike vrućine.

BONUS VIDEO: 

Konstrakta se uz pobednicku pesmu "In corporesano" oprostila od Srbije i krenula put Torina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest