BULEVAR EVROPE U NOVOM RUHU - Kompanija Meridian donirala sadnice likvidambara Novom Sadu

Promo

30. 04. 2022. u 10:00

U sklopu projekta ozelenjavanja i pošumljavanja koji kompanija Meridian realizuje u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, donirano je 30 sadnica likvidambara gradu Novom Sadu, koje će biti zasađene duž Bulevara Evrope.

БУЛЕВАР ЕВРОПЕ У НОВОМ РУХУ - Компанија Меридиан донирала саднице ликвидамбара Новом Саду

Foto: Meridian

Kompanija Meridian je od početka godine donirala više stotina mladih sadnica Beloj Crkvi, Kikindi, Bačkoj Palanci i Subotici.

- Za nas je važno što je likvidambar sadnica koja je veoma otporna na zagađenje i zato smo se i odlučili za ovu vrstu, jer se pokazao kao drvo koje raste i opstaje i u urbanim sredinama. Ova vrsta je poznata i po lepoti i zato smo se opredelili da Bulevar Evrope krase baš ove sadnice. Naš je cilj da razvijamo svest građana o važnosti zaštite životne sredine i da svi zajedno radimo na podizanju standarda životne sredine na teritoriji grada Novog Sada. Hvala kompaniji Meridian na ovoj društveno odgovornoj akciji, resornom Ministarstvu, Zelenilu i svima koji su dali doprinos - rekla je članica gradskog veća Novog Sada, Mira Radenović.

Šef marketinga Meridiana, Damjan Stamenković kaže da je zaštita životne sredine globalni problem u ovom trenutku, što je kompanija prepoznala i okrenula se zelenim projektima.

- Započeli smo ekološku akciju u više lokalnih samouprava, a nakon Subotice, Kikinde, Bačke Palanke i Bele Crkve, sadnice su stigle i u Novi Sad. Uveren sam da je ovo samo početak saradnje kompanije Meridian i grada Novog Sada, i da ćemo i ubuduće realizovati zelene projekte. Ovo je ujedno i prva faza projekta koji realizujemo uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, koja podrazumeva doniranje više od 1.000 sadnica u više lokalnih samouprava. Kompanija Meridian će u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica nastaviti aktivno da podržava projekte pošumljavanja i ozelenjavanja, koji doprinose unapređenju kvaliteta vazduha – rekao je Stamenković.

Akciji sadnje u Novom Sadu prisustvovala je i članica Uprave Bojana Pađen.

ZELENA AGENDA

Serija društveno odgovornih projekata i aktivnosti Meridiana više od dve godine ne zaustavljaju se niti jednog jedinog dana. Veliki projekat pošumljavanja Srbije deo je Meridianove kompanijske “zelene agende”, koja još od 2020. na svim uplatnim mestima u Srbiji i regionu koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišem eko-standardu na celom kontinentu - CEN 14511.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije