METEOROLOG RISTIĆ O NOVIM ZEMLJOTRESIMA: Imamo potrese na svakih deset minuta, evo šta nas čeka u toku dana

Novosti online

23. 04. 2022. u 09:53

SNAŽAN zemljotres pogodio je sinoć Bosnu i Hercegovinu, a tlo se ne smiruje ni danas.

МЕТЕОРОЛОГ РИСТИЋ О НОВИМ ЗЕМЉОТРЕСИМА: Имамо потресе на сваких десет минута, ево шта нас чека у току дана

Foto: Printskrin RTS

Meteorolog Ivan Ristić koji već dve godine istražuje problem pomeranja tla upozorava da će zemljotresa na ovom području biti i u toku dana, a potresi se mogu osetiti i u Srbiji.

- Kada se desi zemljotres na nekom mestu ide mala pauza do novog u okolini, tlo u Bosni i Hercegovini još se trese. Imamo potrese na gotovo svakih deset minuta, to se zove smirivanje tla - ističe Ivan Ristić.

Upozorenje na nove zemljotrese izdao je i Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

U narednim satima i danima može doći do naknadnih potresa, naveli su iz EMSC-a.

- Osim ako je neophodno, držite se dalje od oštećenih područja radi vaše sigurnosti. Budite oprezni i sledite informacije državnih vlasti - navodi se u upozorenju EMSC-a.

Podsetimo, prvi zemljotres jačine 6 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je s epicentrom u Stocu. Zemljotres je odneo i jednu žrtvu kada se stena obrušila na kuću. Poginula je devojka E. S. (28).

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!