TAMARA MOŽE DA OZDRAVI, POTREBNA JOJ JE POMOĆ: Do 2021. bila je zdravo dete

Novosti online

05. 04. 2022. u 19:31 >> 20:54

TAMARA je rođena 31.08.2011. godine u Beogradu. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće.

ТАМАРА МОЖЕ ДА ОЗДРАВИ, ПОТРЕБНА ЈОЈ ЈЕ ПОМОЋ: До 2021. била је здраво дете

Foto: Budi human

Tamara je bilo jedno zdravo, aktivno i veselo dete prepuno energije sve do početka 2021. godine kada roditelji primećuju da ima problem sa desnim stopalom. Nakon par nedelja Tamara je počela da uvija nogu prilikom hoda, a zatim i da ne koristi intenzivno desnu ruku. Taj simptom je možda postojao i ranije, ali je ona levoruka od rođenja, te nije koristila desnu ruku koliko levu da bi roditelji primetili promenu.

Odvedena je na detaljne analize i dijagnostiku misleći da je reč o problemu sa mišićima ali nakon što se Tamara požalila da ne može da pomera prste na ruci roditelji shvataju da se radi o neurološkom problemu.

Sumnja je bila na virusnoj upali nervnog sistema koja je trebala da bude tretirana antibioticima. Međutim, MR koji je urađen već narednog jutra pokazao je da je u pitanju maligni karcinom na moždanom stablu, agresivni tumor punog naziva Diffuse Intrinsic Pontine Glioma (DIPG). Prvo mišljenje je bilo da je tumor neoperabilan i da treba primeniti lečenje zračenjem. Ali, nakon drugog pregleda i obzirom na veliku progresiju u kratkom vremenskom intervalu, zaključeno je da je tumor unilateralan i predložena je hitna operacija kako bi se otklonio pritisak koji je tumor vršio na moždano stablo, veliki i mali mozak, a ujedno i da se uzme uzorak tumorskog tkiva za PH analizu.

Posle visokorizične operacije koja je trajala više od 5 sati, prva informacija je bila da je operacija prošla dobro, da je uklonjen veći deo tumorskog tkiva, ali da je deo tumora ostao u donjem delu. Tumorsko tkivo je poslato na PH analize u kliničku laboratoriju, gde je Giloblastom IV stepena potvrđen kao sumnjiv i najverovatniji.

Pošto lečenje u proteklih 12 meseci u našoj zemlji nije dalo željenje rezultate, potrebno je da Tamara što pre ode na lečenje inovativnim lekom koji se može nabaviti samo u inostranstvu.

Porodica je uz pomoć dobrih ljudi do sada uspešno plaćala troškove lečenja i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Tamara dođe do konačnog izlečenja, ali im je za to potrebna mnogo veća pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi! Tamara nema vremena. Pomozimo joj da lekarsku sobu zameni školskom klupom i igralištem.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke i kontrolne preglede, za dijagnostiku, medicinski potrošni materijal, suplemente, lekove, laboratorijske analize, fizikalne terapije, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Tamarin život! Budimo humani!

Pomozimo Tamari!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1243 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1243 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381561-79

Uplatom na devizni račun: 160600000138152784 IBAN: RS35160600000138152784 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća