IZGUBIO SAM SINA, TO JE POČETAK I KRAJ: Porodica neutešna zbog smrti potpukovnika Dejana Stanojevića (43) u Kongu, otac Radosav poručuje

J. STOJKOVIĆ

31. 03. 2022. u 08:00

SMRT potpukovnika Dejana Stanojevića, pripadnika Vojske Srbije, koji je poginuo u Kongu prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji UN, zavila je u crno ne samo porodični dom u rodnom Zagužanju kod Surdulice, već i celo selo. Komšije, poznanici, prijatelji obilaze rodni kraj i kuću u kojoj žive Dejanovi roditelji Đurđa i Radosav.

ИЗГУБИО САМ СИНА, ТО ЈЕ ПОЧЕТАК И КРАЈ: Породица неутешна због смрти потпуковника Дејана Станојевића (43) у Конгу, отац Радосав поручује

Radosav Stanojević, Foto J. S.

Sve ih je duboko potresla vest da je čovek o kome imaju samo reči hvale stradao u međunarodnoj misiji. Dok iz kuće odjekuje jauk neutešne majke, vrata nam otvara Dejanov otac.

- Šta da vam kažem, izgubio sam sina, to je početak i kraj. Kad sam u utorak uveče ušao u stan u Nišu i video vojsku, sve mi je bilo jasno - kaže Radosav, dok komšije bdiju nad Dejanovom majkom, čije je zdravlje narušeno.

Otac dodaje da se čuo sa Dejanom dva dana pre nemilog događaja, bili su u kontaktu i razgovarali.

- Ne bih sada da pričam o tome. Razumejte me, bolna mi je svaka pomisao, a ne reč - kaže otac.

Dejan Stanojević, Foto Privatna arhiva

On dodaje da će Dejan najverovatnije biti sahranjen u Nišu, gde je već desetak godina živeo sa suprugom i dvoje dece.

- Biće kako snaja i deca žele. Nemamo još sve informacije - kaže otac i povlači se u kuću.

U zabitom kraju poput ovog gde se nalazi kuća Stanojevića komšije su uvek tu i za dobro i za loše. Oni koje smo zatekli juče nisu mogli da sakriju tugu. O Dejanu pričaju kao o ponosu celog sela.

- Vojnik u pravom smislu te reči, jedno divno dete. Porastao je ovde, bio je uspešan i svi smo se radovali njegovim uspesima. Divna žena, ćerka i sin, jedna porodica za primer - kaže komšija Stanimir Kostadinović.

Stanimir Kostadinović pred kućom Stanojevića u Zagužanju, Foto J. S.

Stanimirova ćerka kaže da Dejana zna celog života i da je došla da se nađe njegovim roditeljima u ovom teškom trenutku. O detaljima tragedije čuli su u medijima i za sve njih je ovo ogroman gubitak.

Čini se da je celo selo zanemelo, ljudi koje smo pitali za porodicu samo odmahuju glavom u neverici i govore kako je velika tragedija i kako su, pored roditelja i supruge i dece, zabrinuti i za sestru koja je veoma teško primila vest.

OTAC I SUPRUG

BIO je divan otac, divan suprug i kolega. Otišao je krajem oktobra, to mu je bila prva misija. Juče smo primili vest da je nastradao, ne možemo da dođemo sebi. Nemamo snage da bilo šta drugo kažemo - rekla je za "Novosti" supruga potpukovnika Dejana Stanojevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom