STIŽE NAM NAGLO ZAHLAĐENJE: Vremenska prognoza direktora RHMZ donosi sneg i mraz, evo do kada će trajati

Novosti online

30. 03. 2022. u 16:13

POSLE niza sunčanih dana, u Srbiju je stiglo najavljeno zahlađenje i naoblačenje sa zapada i jugozapada, koje ponegde uslovljava kišu i lokalne pljuskove, a negde će biti čak i snega, otkriva prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ.

СТИЖЕ НАМ НАГЛО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Временска прогноза директора РХМЗ доноси снег и мраз, ево до када ће трајати

Foto: Milena Anđela/Jutjub/TVKopernikus

Kako je naveo, od danas pa sve do nedelje, 3. aprila, u Srbiji će biti pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

- Na zapadu i severu Srbije, kumulativno za četiri dana, očekuje se od 30 do 50 milimetara kiše, dok će znatno manje padavina biti na jugoistoku zemlje - rekao je on i najavio da će na visokim planinama, iznad 1.500 m visine, kiša preći u sneg u petak uveče i noću ka suboti, dakle, između prvog i drugog aprila.

- U subotu tokom dana sneg će početi da pada i na visinama od oko 1.000 metara, a u noći između subote i nedelje mešovite padavine, u vidu susnežice, kratkotrajno se očekuju i u nižim predelima. U nedelju, 3. aprila, posle podne i uveče se očekuje prestanak padavina - rekao je Nikolić i dodao da će šansi biti čak i za jutarnje mrazeve.

- Početkom naredne sedmice 4. i 5. aprila očekuju se slabi jutarnji (prizemni) mrazevi. U toku dana na severu Srbije promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima povremeno slaba kiša, na planinama sneg. Od srede, 6. aprila, možemo očekivati postepeno razvedravanje i porast temperature - zaključio je Nikolić.

(Kurir)

BONUS VIDEO: Snažan grad sručio se na okolinu Prijepolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri