KRIZNI ŠTAB ZASEDA U ČETVRTAK: Na stolu će biti ukidanje kovid propusnica

Novosti online

07. 03. 2022. u 12:05

SEDNICA Kriznog štaba biće u četvrtak u 16 sati, a na stolu će biti ukidanje kovid propusnica, a i karantina za kontakte zaraženih koji nemaju zeleni sertifikat.

КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА У ЧЕТВРТАК: На столу ће бити укидање ковид пропусница

Foto: ATA images

Medicinski deo Kriznog štaba u petak je imao konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić, a upravo je odlučeno da sednica bude u četvrtak u 16 sati. Podsetimo, prof. dr Branislav Tiodorović prvi je prošle nedelje najavio mogućnost ukidanja karantina za kontakte i kovid popusnica koje važe od 20 sati.

- Za to sam da odmah ukinemo kovid propusnice jer se ionako ne poštuju, ako ćemo pošteno. I upravo zbog tog nepoštovanja se i postavlja pitanje treba li i dalje da postoje te propusnice, koje inače važe od 20 sati u ugostiteljskim objektima. A vrlo brzo ćemo da ukinemo karantin za one koji su bili u kontaktu sa zaraženim, a nemaju zeleni sertifikat, odnosno nisu ni vakcinisani, ni preležali koronu nedavno - kaže epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović iz Kriznog štaba.

- Nema šta posebno da se ukida, kad se niko ničega ne pridržava. Pogledajte, koliko je ljudi bilo neki dan na stadionu - kaže prof. Tiodorović i dodaje:

- Karantin za kontakte treba ukinuti i da ostane samo izolacija za one koji se leče u kućnim uslovima. Sada je to sedam dana za razliku od ranijih 14 jer omikron dosta brzo prođe, pogotovu kod mlađih ljudi.

A na to da je Britanija ukinula izolaciju i za zaražene, prof. Tiodorović ističe da se Srbija, nažalost, ne može porediti s tom državom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima