NENAD PERIŠ KOD PATRIJARHA PORFIRIJA: Rekao je da se nada da ću naći sina i da će održati molitvu za njega

Novosti onlajn

03. 03. 2022. u 16:39

NENAD Periš, otac pre dva meseca nestalog Mateje Periša, kaže da je danas bio u Patrijaršiji gde se sreo sa patrijarhom Porfirijem.

НЕНАД ПЕРИШ КОД ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: Рекао је да се нада да ћу наћи сина и да ће одржати молитву за њега

Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic/MUP Hrvatske/Jutjub/RTL

- Patrijarh Porfirije mi je rekao da se nada da ću uskoro naći svog sina i da ću se sa njim vratiti kući. Osetio sam da je to rekao iskreno i dogovorili smo za sutra ujutru molitvu za mog Mateju. Dugujem mu veliku zahvalnost, ali i svakom ko se moli da nađem svog sina - kaže Nenad.

I dalje ostaje u Beogradu jer, kako sam tvrdi, "njemu je ovde nestalo dete, a ne stvar".

- I dalje želim samo istinu i spreman sam da se sučim sa njom. U svakodnevnom kontaktu sam sa beogradskom policijom. I dalje pretražuju i kopno i Savu i Dunav. Sve informacije o tome gde je viđen moj sin ispostavile su se kao netačne. Istraga je završena. Sve što su mogli, proverili su - objašnjava Periš.

Kako sam kaže, gotovo svaki dan odlazi do mesta gde je njegov sin nestao. Teško mu je da poveruje da je upao u vodu, pa makar to bio i nesrećni slučaj. 

- Bio sam i juče na Promenadi. Gledam u Savu i razmišljam šta se sa Matejem dogodilo. Primetio sam da nema kamera i da je on mogao da ode do parkinga i da ga niko ne primeti - kaže Periš.

Matej Periš (27) nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je u majici kratkih rukava napustio prijatelje i izašao iz "Gotika". Ne postoji dokaz da je upao u Savu.

BONUS VIDEO:

Nastavljena potraga u reci Sava za nestalim Matejem

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo