KOČOVIĆ IZNEO OHRABRUJUĆE PROGNOZE: Najavio kada nas čeka opadanje brojki, ali i kada možemo da očekujemo novi talas korone

Novosti online

07. 02. 2022. u 07:45

PROFESOR doktor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, kaže da rat sa koronom još uvek nije gotov, ali da se slaže sa stranim naučnicima koji najavljuju smanjenje zaraženih omikron varijantom korona virusa.

КОЧОВИЋ ИЗНЕО ОХРАБРУЈУЋЕ ПРОГНОЗЕ: Најавио када нас чека опадање бројки, али и када можемо да очекујемо нови талас короне

Foto: Printskrin TV Pink

Kako objašnjava, u časopisu koji je dao takav stav smatraju da će brojke početi da padaju, da će države da povlače mere, nakon čega se virus krajem leta vraća, u dosta manjoj meri što je trenutno stanje.

- Mi smo u padu 11. dan. Manje se testira ljudi, ali ima i manje zaraženih. Oko 25. februara dolazimo na nivo od 1000 zaraženih - najavio je Kočović.

Kako je dodao, delta virus je i dalje prisutan, ali i njegova virulentnost opada.

- Padamo po tri kriterijuma, i nastavićemo tim pravcem - navodi Kočović.

Govoreći o Evropi, Kočović ističe da brojke nikada nisu bile gore, ali da svuda broj zaraženih polako opada.

- Na jako smo visokim brojkama, zaraza je izuzetno visoka. Farska ostrva su najgora, oni tuku svetske rekorde. Zaražen je jedan od 20 građana. Izrael koji ima i 4. dozu su visoko zaraženi, Danska je peta, Slovenija šesta - nabrajao je Kočović.

- Među najvećim evropskim zemljama je Portugal najbolji kada je u pitanju vakcinacija, potom Austrija, Nemačka, Španija... - navodi doktor.

Kako objašnjava, vakcina više ne deluje, ukoliko se nismo revakcinisali - dodao je on.

Kočović je dodao da je gotovo sigurno da će mnoge zemlje popuštati mere.

- Malo će slika da se stabilizuje - objašnjava Kočović.

BONUS VIDEO: POSLEDNJE ŠTO VIDE LJUDI KOJI UMRU OD KORONE: Doktor iz kovid bolnice objavio snimak upozorenja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)