DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA: Stiže nam otopljenje, pa ponovo sneg

Novosti online

26. 01. 2022. u 09:58

NAJNOVIJA vremenska prognoza meteorologa Đorđa Đurića pokazuje da nam stiže blago otopljenje nakon ledenih dana.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Стиже нам отопљење, па поново снег

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Naime, kako kaže, danas se u svim predelima očekuje prolazno naoblačenje, tokom dana i otopljenje sa slabim snegom, na severu i sa susnežicom (suvo će biti na severu Vojvodine, na jugu Srbije i u Negotinskoj Krajini). Maksimalna temperatura biće od 0 stepeni na jugu do 5 stepeni na severu Srbije.

Vreme do kraja nedelje

- Dakle, sreda donosi advekciju toplije vazdušne mase sa severa Atlantika, pa će se tempeture vratiti na prosečne vrednosti. U četvrtak na severu suvo, u ostalim predelima Srbije slabe padavine. U petak suvo. U subotu na severu suvo, u ostalim predelima slaba kiša, susnežica i slab sneg. U nedelju suvo. Maksimalna temperatura od četvrtka do nedelje od 4 do 10 stepeni, u subotu malo svežije - piše Đurić na Fejsbuku.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Vremenska prognoza za sledeću nedelju

Za ponedeljak predviđa maksimalnu temperaturu ponegde i preko 10 stepeni, ali do kraja dana naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom.

- U utorak se, uz osetniji pad temperature, susnežica i sneg očekuju i u nižim predelima. Već u utorak do kraja dana na severu, a u sredu i u ostalim predelima Srbije razvedravanje. Novo zahlađenje očekuje se prvog februara, ali se ne očekuju ledeni dani, niti obilne snežne padavine. Nakon toga vreme će biti uglavnom u skladu sa kalendarom (ujutro blagi ''minus'', tokom dana blagi ''plus'') - naveo je Đurić.

Inače, danas će biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom, a najviša dnevna temperatura biće oko pet stepeni. Na snazi će danas biti žuti i narandžasti meteo-alarm zbog ekstremno niskih temperatura.

BONUS VIDEO - Aerodrom u Beogradu pod snegom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...