PREMINUO MIHAILO JEŠIĆ: Napustio nas Ješa, dobri čovek "Novosti"

S. POPOVIĆ

16. 12. 2021. u 20:37

NAŠU, moju generaciju, bezmalo možeš da sretneš samo u čituljama. Penzionersko društvo bivših novinara "Borbine" škole, nažalost, napustio je i Mihailo Ješić Ješa.

ПРЕМИНУО МИХАИЛО ЈЕШИЋ: Напустио нас Јеша, добри човек Новости

Foto Novosti

Veliki, dobroćudni dečko "Večernjih novosti" više neće da se kikoće uz šankove bilo kog novinarskog kluba ili obližnjih kafana, kojih, nažalost, nema više u okolini "Borbine" zgrade.

Samo ćemo se sećati dogodovština u kojima je učestvovao naš drug, kolega i dobar čovek. Još dok je bio mladi dopisnik iz Užica, svaki dolazak u centralnu redakciju bio je događaj. Ješa, natovaren delicijama s planine, razgrnuo bi poslastice po stolu sekretara i uz nevin osmeh prozborio: "Rekli su da mi ruke uvek budu pune, a vrata nogom otvaram..."

"Brzo uči dečko, vidi se to odmah", šalilo se društvo na njegov račun. A, on, sav ozaren, upijao je lekcije novinarskih mangupa, dok i sam nije postao jedan od njih. Dugo, dugo posle, nikada se nije ljutio na pominjanje bilo kojih šaljivih priča i anegdota vezanih za njega. Od Ješe si mogao da dobiješ samo osmeh i u sećanju da ti ostanu šarmantne rupice na njegovim obrazima. Kada je stasao u vrsnog reportera, pa kasnije i urednika, na Ješu nisi mogao da se naljutiš. Razoružavao je i najozlojeđenijeg mladog novinara kada mu je redigovao tekst: "Ne sekiraj se! Da si video moje prve radove, ti bi sad pevao". I stvarno je takav bio, naš Ješa...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?