MINISTAR LONČAR NAJAVLJUJE VEĆE PLATE: Vozači u zdravstvu zaslužuju više novca, regulisaćemo

Tanjug

25. 11. 2021. u 19:58

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će vozači u zdravstvenim ustanovama biti posebno kategorisani kako bi dobili veće koeficijente za obračun plata.

МИНИСТАР ЛОНЧАР НАЈАВЉУЈЕ ВЕЋЕ ПЛАТЕ: Возачи у здравству заслужују више новца, регулисаћемо

Foto Tanjug

Lončar je kazao da vozači u zdravstvenim ustanovama, posebno u Hitnoj pomoći, to zaslužuju jer obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao.

-Radimo nacrt da to regulišemo i da vozači budu posebna kategorija, da izvrednujemo ono što rade i što zaslužuju. Oni nesebično pomažu i rade ono što ne rade vozači u drugim ustanovama, rekao je Lončar u Skupštini Srbije u delu sednice predviđene za poslanička pitanja članovima Vlade Srbije.

Lončar je na pitanje o mogucnostima da se vozačima, spremačicama i higijeničarima u zdravstvenim ustanovama povećaju koeficijenti za zarade, rekao da se na sve načine, u okviru postojećeg zakona i pravilnika, pokušava da se vozačima nadoknadi za ono što rade i da im se daju stimulacije.

Kada je reč o spremačicama, problem je što kada dobiju posao za stalno idu na bolovanja i dobijaju ekspertize da više ne mogu da rade taj posao.

-Onda za njih mora da se nađe rešenje, da rade nešto drugo, a najviše trpe bolnice i pacijenti. Moraćemo da sve više idemo na "outsource" što se pokazalo kao najbolje rešenje, otvaraju se specijalizovane firme za to,nadamo se da će biti sve više i da će ispunjavati uslove da održavaju higijenu u zdravstvenim ustanovama, rekao je Lončar.

Dodao je da se taj model dobro pokazao u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GDE SE SAPLELA ISTINA O NESTALIM BEBAMA: Koji su efekti zakonskih propisa usvojenih pre više od dve godine