RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA OLUJNE UDARE VETRA: Najjače će duvati u ovim delovima zemlje

Novosti onlajn

15. 11. 2021. u 15:50

U VEĆEM delu zemlje sutra će biti pretežno sunčano uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju olujni, sa udarima brzine od oko 85 kilometara na sat, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА ОЛУЈНЕ УДАРЕ ВЕТРА: Најјаче ће дувати у овим деловима земље

Foto: K. Mihajlović

Jutarnja temperatura kretaće se od minus jedan do šest, a najviša dnevna od osam do 14 stepeni Celzijusa. U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i vetrovito sa jakim, povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura biće oko šest, a najviša dnevna oko 11 stepeni Celzijusa.

Foto: Printscreen/RHMZ

Da nas ponovo čekaju udari košave potvrdio je u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi i meteorolog Marko Čubrilo.

- Od danas će istočno od nas jačati polje anticiklona dok će se nad Mediteranom i dalje zadržavati ciklonska aktivnost. U takvim uslovima u košavskom području zbog razlike u vazdušnom pritisku između ciklona i anticiklona počinje jak jugoistočni vetar. U isto vreme duž severnog Jadrana jačaće bura, dok će nad većim delom srednjeg i južnog biti istočnog vetra, posebno na otvorenom moru. Košava će posebno pojačati večeras i sutra kada bi nad velikim delom područja gde je ona tipična udari išli i do oko 17 metara u sekundi, dok bi nad predelima gde će biti najjača udari išli i oko 23 metra u sekundi - napisao je on na Fejsbuku.

BONUS VIDEO:

 KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna