DA LI ĆE VAM KIŠA POKVARITI LETOVANJE? Evo kakve temperature se očekuju narednih nedelja u omiljenim letovalištima

Novosti online

25. 08. 2021. u 21:13

PROMENA vremena u Srbiji, nakon vrelog leta i čak pet toplotnih talasa, donela je značajan pad temperature i padavine, međutim, veliki broj naših građana se sprema ovih dana da krene na letovanje u inostranstvo, na put do destinacija koje su u ovo doba godine još pod uticajem toplih vazdušnih masa.

ДА ЛИ ЋЕ  ВАМ КИША ПОКВАРИТИ ЛЕТОВАЊЕ? Ево какве температуре се очекују наредних недеља у омиљеним летовалиштима

Foto: Depositphotos

Po svemu sudeći, naši turisti ne treba da brinu kada je vreme u pitanju ukoliko se spremaju na odmor u Grčkoj, Turskoj, Egiptu, dok bi za one koji pakuju kofere za Crnu Goru, Hrvatsku i Albaniju savet bio da ponesu kišne kabanice, kišobrane i odeću za ranu jesen.

Grčka

Prema vremenskim prognozama za narednih 10 do 15 dana u Grčkoj, na Halkidikiju recimo, temperature će se kretati oko 30 podeoka, tačnije do 30. avgusta tokom dana biće sunčano, vedro i temperature će biti od 28 do 30 stepeni, a zatim će uslediti naoblačenje sa kišom i padom temperature. Turisti će u septembar ući sa temperaturama od 23 do 26 stepeni, što će prema sadašnjim proračunima i obeležiti kraj sezone u ovom delu Grčke. Najavljene su temperature mora od 26 do 28 stepeni.

Na ostrvu Lefkada, objavljuju grčki meteorolozi, turiste čeka sunčano i toplo vreme u naredne dve sedmice sa temperaturom od 30 do 32 stepena, a blagi pad, od stepen do dva, očekuje se posle 7. septembra. Na Krfu i drugim ostrvima isto, a Atina će narednih dana biti toplija i od ostrva sa 33-34 stepena.

Turska

Turisti iz Srbije koji kreću u Tursku na godišnji odmor ne treba da brinu kada je vreme u pitanju, osim što bi trebali da ponesu zaštitu od sunca i vrućine. Naime, Antalija i druge destinacije u ovoj državi imaće od sutra blagi pad temperature za stepen, do dva, ali će ona i dalje biti iznad +35 stepeni, do +37. Tek krajem prve sedmice u septembru temperature će biti niža, oko +34. Čak do 27. septembra, prema pojedinim prognozama, u omiljenim turskim destinacijama biće do +30 stepeni. I temperatura mora će biti visoka, oko +30.

Egipat

U Egiptu srpske turiste očekuju vrele letnje temperature, meteorolozi objavljuju da će narednih biti veoma vruće sa temperaturom od +38 do čak +42 stepena Celzijusovih. U utorak 7. septembra će biti hladnije za pet stepeni, ali i sa +33 Hurgada i druge atraktivne destinacije ostaju i dalje sunčane i veoma tople.

Kipar

Gotovo identična vremenska prognoza objavljena je na više relevantnih meteoroloških sajtova i za Kipar uz obaveštenje o žutom alarmu za ekstremno visoke temperature, međutim, kada su u pitanju Crna Gora, Hrvatska i Albanija situacija je promenjiva uz oblačnost, pljuskove pad temperature ispod 30 stepeni sa minimalnom noćnom manjom od +20.

Albanija

Recimo, u Draču u Albaniji, u četvrtak se očekuje pljuskovi sa grmljavinom i temperaturom od +27 stepeni, zatim sledi poboljšanje i vedrije sunčano vreme, da bi već u nedelju ponovo pala kiša. Početak septembra biće pretežno sunčan, a zatim će se nastaviti povremene promene sa mestimičnim olujama.

Crna Gora i Hrvatska

Do subote u Budvi su mogući pljuskovi i oluje sa grmljavinom, zatim sledi sunčano vreme, temperature će se kretati od +25 do +28 stepeni narednih dana.

Na hrvatskom primorju, u Istri, kraj avgusta obeležiće oblačno vreme, mestimično sunčano sa temperaturom od 25 do 27 stepeni. Mogući su kiša, oluje i grmljavina. U septembru če biti sunčano, ali sa znatno nižom temperaturom, do 22-23 stepena.

Temperature: 6.08. do 05.09. 06.09. do 10.09.

1. Halkidiki +25 do +30 oko +25 i više stepeni

2. Antalija +32 do +35 +32 do +35

3. Hurgada +39 i više stepeni +33 do +38

4. Kipar +35 do +38 +33 do +36

5. Budva +25 do +28 +25 do +27

6. Istra +23 do +27 do+22

7. Albanija +27 do +29 +29

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS SLAVIMO PREPODOBNOG GEORGIJA ISPOVEDNIKA: Za spasenje obavezno izgovorite ove reči