DOKTOR JANKOVIĆ APELUJE: Necivilizacijski je da se neko u bolnici zarazi od nevakcinisanog zdravstvenog osoblja

Novosti onlajn

23. 08. 2021. u 09:33 >> 11:32

MI ćemo se truditi da održimo Klinički centar u Nišu u nekovid režimu, što je vitalno važno za pacijente, ali to će biti teško - naveo je Janković i napomenuo da se u Centar u Kruševcu slivaju pacijenti iz čitavog kraja.

ДОКТОР ЈАНКОВИЋ АПЕЛУЈЕ: Нецивилизацијски је да се неко у болници зарази од невакцинисаног здравственог особља

Foto: Printscreen/RTS

Za stručnjake koji prate situaciju povećan broj pacijenata nije iznenađenje, jer se na osnovu neke vrste stihije sredinom jula to moglo i očekivati.

- Imamo teške pacijente, starije, koji zahtevaju duže lečenje, mlađi imaju uglavnom lakšu kliničku sliku, ali ima i pojedinaca u teškom stanju - rekao je Janković.

Govoreći o početku školske godine, kaže da na neki način treba motivisati i čak izvršiti pritisak na prosvetne radnike da se vakcinišu, i možda će to motivisati i roditelje da vakcinišu i decu.

Janković smatra da će Krizni štab, koji zaseda sutra, i Vlada ići u pravcu kovid propusnica.

- Nešto se mora učiniti, mislim da smo dostigli maksimum sa vakcinacijom, ne mislim da se sada može još mnogo toga učiniti apelima - naveo je i dodao da je necivilizacijski da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

Najviše vakcinisanih, bar jednom dozom vakcine protiv virusa korona, nalazi se među građanima starosti između 70 i 79 godina - 78,6 odsto.

U populaciji između 18 i 24 godine vakcinisano je 15 odsto, 33,6 odsto među građanima starosti između 25 i 49 godina, a 49,9 odsto među onima od 50 do 59 godina.

Kada su u pitanju deca mlađa od 17 godina, protiv virusa korona je vakcinisano 0,3 odsto.

Govoreći o motivaciji mladih, kaže da su Englezi imali velike akcije vakcinacija na stadionima velikih klubova i apelovao na mlade da ne potpadaju pod uticaje, jer trenutno u ovoj situaciji rezultat će biti samo gubitak života.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...