ODGOVOR NA CINIZAM PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA: Ministarstvo kulture o navodnom uništavanju spomenika na Kosovu

Novosti onlajn

15. 07. 2021. u 12:26

MINISTARSTVO kulture i informisanja, povodom farse o traženju obeštećenja od Beograda za navodno uništavanje spomenika, ističe da je u pitanju još jedan korak Prištine dalje u eskalaciji besmisla.

ОДГОВОР НА ЦИНИЗАМ ПРИВРЕМЕНИХ КОСОВСКИХ ИНСТИТУЦИЈА: Министарство културе о наводном уништавању споменика на Косову

Foto: Printskrin Youtube/Dragan Trifunovic Helivideo

U ovom procesu Priština je odavno izgubila orjentir u pokušaju da glumi zabrinutost za kulturno nasleđe i sve otvorenije pokazuje svoje stvarne motive.

Kao što smo u više navrata ukazivali, reč je o pokušaju da se srpsko kulturno nasleđe bezočno prisvoji i zloupotrebi u funkciji stvaranja privida legitimnosti takozvanih institucija.

Ovaj pokušaj obmane, prvenstveno upućen međunarodnoj javnosti, polazi od loše pretpostavke da će neveštim oponašanjem države ostvariti svoju jednostranu i destruktivnu agendu, u kojoj je kulturnom nasleđu isključivo namenjena uloga dimne zavese i taoca.

U ovom slučaju posebno je opskurna optužba onih koji neguju višedecenijske tekovine uništavanja srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji, upravo na račun onih koji su posvećeno i požrtvovano branili to kulturno nasleđe.

Samo od 90-ih godina, preko 2004. godine i sistematskog rušenja, paljenja i skrnavljenja srpskih spomenika, crkava i manastira, pa sve do dana današnjeg, razaranje srpskog kulturnog nasleđa u cilju brisanja tragova postojanja srpskog naroda ima kontinuitet. Jedino je novo što se uobičajenim fizičkim oblicima nasilja, sada pridružuju i ovakvi nasrtaji i lažno optuživanje Srbije.

Ipak, svako ko veruje da će zbog očiglednog apsurda ovakvi providni pokušaji ostati bez odgovora, još jednom se prevario. Ministarstvo kulture i informisanja će nastaviti da neumorno ukazuje na podvale, podmetanja, i jeftine trikove i provokacije, imajući u vidu suštinski značaj i izuzetnu vrednost našeg kulturnog blaga za nacionalni identitet i svetsku baštinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!