JELENA, EMINA I ALEKSANDAR IMAJU VAŽNU PORUKU ZA MLADE: Vakcinacija je jedini način da se vratimo normalnom životu

Novosti onlajn

08. 07. 2021. u 15:57

VAKCINACIJA je jedini način da se vratimo normalnom životu. Samo vakcinacijom možemo da se vratimo putovanjima, druženjima, izlascima, koncertima... pre svega mladi ljudi, kojima druženja možda i najviše nedostaju.

ЈЕЛЕНА, ЕМИНА И АЛЕКСАНДАР ИМАЈУ ВАЖНУ ПОРУКУ ЗА МЛАДЕ: Вакцинација је једини начин да се вратимо нормалном животу

Foto: Printscreen/Instagram/kancelarijaite

Međutim, odziv mladih ljudi za vakcinaciju nažalost nije dovoljno veliki - i pored poziva i apela da se vakcinišu, i da tako pokažu odgovornost prema sebi i prema svojim roditeljima i najbližima.

Do sada je u Srbiji vakinisano samo 14,77% mladih od 18 do 25 godina, a 16,87% mladih od 18-30 godina. Brojke pokazuju da to nije dovoljno za siguran povratak normalnom životu I starim navikama.

Zato će i veliki broj javnih ličnosti u narednih mesec dana, u kratkim video porukama na Instagram nalogu Kancelarije za IT i eUpravu, pozivati pre svega mlade ljude da se odazovu pozivu i da se vakcinišu. Želimo da i na ovaj način apejujemo na mlade da se vakcinišu, i da pokažu odgovornost prema sebi i najbližima.

Poziv i apel mladima za vakcinaciju, danas je poslala regionalna muzička zvezda Emina Jahović. 

Prethodno to su već uradili kapitenka naših košarkašica Jelena Bruks i naš poznati glumac Aleksandar Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...