ROK DO KRAJA NOVEMBRA: Sve mame koje su primale manje od minimalca imaju pravo na obeštećenje – Prijavite se za isplatu razlike

J.Ž.S.

01. 07. 2021. u 13:11

SVE mame koje su od 1. jula 2018. godine bile na porodiljskom bolovanju, koje se otvara 45, odnosno 28 dana pre termina određenog za porođaj i traje tri meseca od rođenja, a koje su mesečno primale manje od minimalca, imaju pravo na obeštećenje, kaže Tatjana Macura, predsednica Udruženja Mame su zakon.

РОК ДО КРАЈА НОВЕМБРА: Све маме које су примале мање од минималца имају право на обештећење – Пријавите се за исплату разлике

Foto: Depositphotos

Skupština Srbije juče je, da podsetimo, usvojila izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Među njima je i odredba po kojoj sve mame u prva tri meseca od porođaja imaju pravo na minimalnu zaradu, ukoliko je njihova naknada niža od tog iznosa.

- Ustavni sud je, naime, proglasio neustavnom odredbu po kojoj su mame morale da imaju najmanje šest uplaćenih zarada bi na porodiljskom imale pravo na najnižu zaradu - tvrdi naša sagovornica. - Odluka je stupila na snagu 29. maja, što znači da do kraja novembra sve oštećene mogu da potražuju svoj novac. Nakon toga gube pravo.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna