PETI PARKIĆ ZELENA OAZA: Stanari Liona uspeli da pobede u borbi dugoj 13 godina, građevinske mašine biće sve do septembra

A. Z. K.

18. 05. 2021. u 13:33

RADOVI na uređenju Petog parkića na Lionu započeli su juče, a kako je najavljeno trajaće do septembra.

ПЕТИ ПАРКИЋ ЗЕЛЕНА ОАЗА: Станари Лиона успели да победе у борби дугој 13 година, грађевинске машине биће све до септембра

Foto Arhiva

Nakon 13 godina borbe, žitelji ovog dela Zvezdare dobiće svoj kutak. Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić ovaj park biće uređen u saradnji sa stanarima iz okolnih zgrada.

- Građani su dali svoje zahteve, mi smo to uklopili i evo radovi počinju posle 13 godina.

Ovaj prostor biće ponos svih koji stanuju u blizini - rekao je Vesić.

Problemi oko ovog kutka traju od 2008. godine, kada su se građani Liona pobunili protiv investitora koji je želeo ovde da gradi. Tadašnja gradska vlast uspela je da se dogovori sa investitorom da odustane od gradnje na ovom prostoru. U narednim godinama park je ostao u privatnom vlasništvu, a tokom prošle godine gradski čelnici su uspeli da sklope dogovor sa investitorom da parcelu pokloni Gradu.

- Kada radovi budu završeni, napravićemo proslavu za puno dece, jer ljudi koji stanuju u blizini zaslužili su da dobiju jedan od najlepših prostora u gradu - zaključio je Vesić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista