OPŠTINA PLAĆA DEO RADOVA: Majstori zasukali rukave u zgradama Savskog venca (FOTO)

A. V. V.

21. 04. 2021. u 13:40

RADOVI na uređivanju prvih zgrada na Savskom vencu, koji se izvode u okviru konkursa za bespovratno sufinansiranje radova na stambenim zajednicama, zvanično su počeli minule sedmice.

ОПШТИНА ПЛАЋА ДЕО РАДОВА: Мајстори засукали рукаве у зградама Савског венца (ФОТО)

Foto: V. N.

Majstori su zasukali rukave u Neznanog junaka 19 i 19a, gde će narednih dana krečiti i bojiti ulaze i hodnike, zameniti tastere za paljenje svetla i stare plafonjere, a postaviće i nove led plafonjere sa senzorom. Centralna prestonička opština finansira maksimalno do 90 odsto radova na zgradama, a za ovu svrhu je iz kase izdvojila ukupno 40 miliona dinara.

Posle objavljivanja konačne rang-liste za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju i unapređivanju svojstva zgrade, nadležni iz opštine su potpisali ugovore sa stambenim zajednicama.

- Ukupno je pristiglo 515 prijava (260 za uređenje stambenih ulaza, a 255 za uređenje fasade) na javni konkurs, od čega je 177 ispunilo uslove za uređenje stambenih ulaza, a za uređenje fasada još uvek je u toku pregledanje i kontrola pristiglih ponuda - kažu, za "Novosti", u Gradskoj opštini Savski venac.

Foto: V. N.

Novo ruho će u narednom periodu dobiti i ostale prijavljene stambene zajednice. A iznos koji budu dobile od opštine koja bira izvođača radova mogu se iskoristiti za razne popravke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili