SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Usvojena planska dokumenta za izgradnju trafostanice

M.S./Beograd

01. 04. 2021. u 12:00

USVOJENA je i tačka koja se tiče regulisanja snabdevanja električnom energijom dela Surčina predviđenog za gradnju trafostanice Beograd 44

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА: Усвојена планска документа за изградњу трафостанице

Foto Tanjug

Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su na današnjoj sednici Plan detaljne regulacije za izgradnju trafostanice Beograd 44 i nadzemnog voda za povezivanje planirane trafostanice na postojeći nadzemni vod i rekonstrukciju postojećih nadzemnih vodova.

Usvojena je i Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar, između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Đerdapske i Gospodara Vučića, a odbornici su usvojili i odluke o izradi planova detaljne regulacije područja između ulica Nove kumodraške, Darvinove i Braće Jerković, kao i Odulku o izradi plana detaljne regulacije između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića.

Gradski urbanista Marko Stojčić je istakao da izgradnja trafostanice u Surčinu razrešava pitanje snabdevanja Surčina električnom energijom i da će ovim planom biti rešeno i pitanje zemljišta koje je namenjeno za izgradnju stanova u okviru Regionalnog programa za smeštaj izbeglih i raseljenih lica iz ratova devedesetih.

– Ovo se naročito tiče dela Surčina koji je u svim strateškim planovima Beograda predviđen za razvoj i posebnu izgradnju strateških stvari za Republiku Srbiju. Uz ovaj plan imamo i intervenciju na parceli na kojoj će se graditi stanovi u okviru „Regional housing Programme” kojom ćemo dugotrajno napraviti potrebne izmene kako bi sledeće godine ovi stanovi bili završeni i dodeljeni izbeglim osobama iz ratova devedesetih godina – kazao je Marko Stojčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu