“KENTKART” DOBIO POSAO NAPLATE KARATA: Gradski Sekretarijat za javni prevozj doneo odluku o nasledniku “Busplusa”

Novosti online

26. 03. 2021. u 21:54

GRAD Beograd doneo je odluku da dodeli ugovor za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu grupi ponuđača "Kentkart" koji je ponudio da taj posao radi za 8,79 milijardi dinara, sa PDV-om 10,55 milijardi.

“КЕНТКАРТ” ДОБИО ПОСАО НАПЛАТЕ КАРАТА: Градски Секретаријат за јавни превозј донео одлуку о наследнику “Бусплуса”

Foto P. Milošević

U odluci gradskog Sekretarijata za javni prevoz, objavljenoj na portalu javnih nabavki, navodi se da su u konzorcijumu "Kentkart" dve firme iz Istanbula i jedna iz Beograda.

Javni poziv za ovaj posao objavljen na kraju 2020. godine, a do isteka roka – 25. februara stigla je i zajednička ponuda "Bus Logika" iz Požarevca i "Pente" iz Pule koji su ponudili da taj posao rade za 8,9 milijardi dinara (10,68 milijardi sa PDV-om).

Ova ponuda je odbijena, jer je prema oceni komisije neprihvatljiva pošto nije u skladu sa zahtevima iz konkursne dokumentacije.

Navedeno je da nije dostavljeno sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude – bankarska garancija, te da ponuđač ne ispunjava finansijski, ekonomski, tehnički i stručni kapacitet.

Posao dodeljen ugovorom obuhvata održavanje hardvera (opreme) koja je vlasništvu Grada Beograda i softvera za koji Beograd ima pravo korišćenja, te usluge u vezi sa kontrolom putnika, organizovanja prodajne mreže, prodaje karata i dopuna, kao i izdavanje kartica.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024