POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI OPŠTINE VOŽDOVAC I SKGO-A: Podrška u izradi akcionog plana opštine Voždovac za unapređenje položaja žena

Promo

18. 03. 2021. u 16:29

PREDSEDNICA Gradske opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić, potpisali su danas Memorandum o saradnji. Podrška koju će Opština Voždovac dobiti ovim potpisivanjem obuhvata sve aktivnosti u procesu izrade Lokalnog akcionog plana Gradske opštine Voždovac za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ И СКГО-А: Подршка у изради акционог плана општине Вождовац за унапређење положаја жена

Foto: GO Voždovac

- Veoma nam znači saradnja i pomoć SKGO-a. Želimo da se razvijamo u tom smeru, da svaka žena bude ravnopravna i da u svakom pogledu ima našu podršku, bilo da je to zaposlena ili nezaposlena žena, majka, liderka, sve one će imati našu pomoć. Pored brige o porodici od njih se očekuje da svakog dana daju svoj maksimum i na poslu iako ponekad to nije moguće. Mora postojati razumevanje za njih i da im se suštinski pomogne - rekla je predsednica Opštine Ivana Tomić Ilić.

Generalni sekretar Đorđe Staničić zahvalio se predsednici Tomić Ilić na saradnji i podršci. 

- Važno je da se u našem društvu na ovakav način prepoznaju neka opredeljenja  i obaveze koje se preuzimaju kroz pristupanje Evropskoj povelji, a i kroz realizaciju ovog specifičnog programa koji je predmet našeg Memoranduma o saradnji. Siguran sam da će svi ovi dokumenti koji budu plod našeg zajedničkog rada biti odgovarajući i za primer. Gledajući donete odluke i rešenja, mogu reći da ste se dobro pripremili, da imate sve ono što je neophodno za dobar rad - rekao je Staničić.

Nakon potpisivanja Memoranduma, održan je prvi sastanak radne grupe za izradu Akcionog plana za rodnu ravnopravnost, uz podršku ekspertkinja SKGO-a.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna