ZAUZELI MESTA ISPRED GARAŽA: Uzurpiran parking prostor u Ulici dr Dragoslava Popovića 13

I. Bogićević

06. 03. 2021. u 07:52

STANARI stambene zgrade u Ulici dr Dragoslava Popovića 13 na Paliluli već mesecima ne uspevaju da reše razmirice oko parking-mesta u dvorištu ispred postojeće ozidane garaže.

ЗАУЗЕЛИ МЕСТА ИСПРЕД ГАРАЖА: Узурпиран паркинг простор  у Улици др Драгослава Поповића 13

Plato ispred stambene zgrade na Paliluli

Naime, vlasnici garažnih mesta su svojevoljno postavili zapreke za automobile, iako ne stanuju u pomenutoj stambenoj zajednici. Odeljenje za ozakonjenje objekata i inspekcijske poslove Uprave GO Palilua utvrdilo je da je reč o međublokovskom prostoru, koji u skladu sa Odlukom o komunalnom redu, predstavlja površinu u javnom korišćenju i zbog toga na njoj nije zabranjeno parkiranje.

Kako iz ovog Odeljenja za "Novosti" objašnjavaju, oko sporne lokacije vođeno je nekoliko upravnih postupaka po prijavi građana. Oni su na terenu zapisnički konstatovali da je postavljeno deset metalnih stubića-zapreka bez dozvole nadležnog organa i doneli su rešenje o njihovom uklanjanju. Takođe, kako nije reč o dvorištu, već o javnoj površini navode da je iz tog razloga parkiranje dozvoljeno, osim ako ne otežava prolaz drugim vozilima i prolaznicima ili prilaz objektima.

Sa druge strane, nezadovoljstvo stanara je sve veće, jer nikako ne mogu da pronađu adekvatno rešenje i posle toliko vremena, iako su se obraćali brojnim nadležnim službama.

- Prvo je bio problem, jer je većina vlasnika garaža koristila taj prostor kao skladište za razne stvari, a svoje automobile su parkirali ispred, zauzimajući nekom drugom mesto. Dok smo se mi žalili nadležnim službama, oni su u međuvremenu postavili i zapreke za vozila. A iako je još početkom godine stiglo rešenje o njihovom uklanjanju, to do sada nije urađeno - navodi upravnica stambene zgrade 13 u Ulici dr Dragoslava Popovića Ružica Dragosavac.

Naglašava da je trenutno u toku prikupljanje potpisa stanara, kako bi mogli kao stambena zajednica da donesu odluku o zabrani postavke zaprega za automobile. A takođe najavljuje i da će ponovo podneti žalbu nadležnim službama.

INCIDENTI

KAKO se godinama unazad suočavaju sa haotičnim parkiranjem ispred svojih stambenih jedinica, nemajući mesta za sebe, stanari naglašavaju da često učestvuju u konfliktnim situacijama.

- Skoro sam stala na parking ispred ulaza u jednu od garaža, kada je naišao vlasnik i zahtevao od mene da pomerim svoj auto, govoreći da je to njegovo mesto i da ima dozvolu - priča jedna od stanarki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna