BAŠTA NA PUTU PEŠACIMA: Ugostiteljski objekat na Savskom trgu zauzeo skoro ceo trotoar i onemogućio bezbedan prolaz

A. VOJINOVIĆ

22. 02. 2021. u 07:52

BAŠTA ugostiteljskog objekta na Savskom trgu "proširila" se duž čitavog trotoara i pešacima onemogućila bezbedan prolaz.

БАШТА НА ПУТУ ПЕШАЦИМА: Угоститељски објекат на Савском тргу заузео скоро цео тротоар и онемогућио безбедан пролаз

Foto Privatna arhiva

Građani koji se iz Nemanjine ulice ili Milovana Milovanovića upute ka Karađorđevoj ili natrag moraju da obilaze postavljene stolove i stolice, i to krećući se prometnom ulicom.

Iz Gradske opštine Savski venac za "Novosti" su rekli da je vlasnik dobio rešenje za postavljanje bašte prošle godine, a da je trenutno predat zahtev za obnovu dozvole.

Međutim, nisu odgovorili da li je vlasnik prekršio propise da li je smeo da proširi baštu do kraja trotoara.

SLUČAJ RESTORANA U SREMSKOj ULICI

DA lokali lako "okupiraju" trotoare širom prestonice pokazao je i slučaj iz avgusta prošle godine kada je bašta restorana u Sremskoj ulici zauzela i deo ulice. Vlasnik lokala je dobio dozvolu za postavljanje bašte, ali ne i za smeštanje ograde i žardinjera koje su se razmetale danima duž ove pešačke zone. Posle pisanja "Novosti", vlasnik objekta je uklonio sporne delove bašte.

Nezadovoljni građani nedavno su postavili snimak na društvene mreže na kojem se vidi kako se pešaci kreću po ivici trotoara kao da idu po gredi, ili se prosto kreću ulicom i ovim putem i sebe i vozače automobila dovode u opasnost. Reporteri "Novosti" obišli su sporni restoran u centru prestonice i zatekli nešto drugačiju sliku. Visoki ugaoni sto koji je ranije bio na mestu tik uz kolovoz, kao što je prikazano na videu, nije bio tu, ali je opet prolaz manje od metar bio nedovoljan za bezbedan prolaz pešaka.

Foto Privatna arhiva

- Lokal na Savskom trgu je imao rešenje za baštu prošle godine. Predat je zahtev za obnovu dozvole - kažu iz GO Savski venac.

- Ima odobrenje od Zavoda za zaštitu spomenika, a sama bašta je površine 122 kvadrata.

Međutim, ne zna se da li je vlasnik ovog ugostiteljskog objekta smeo da proširi baštu čak do kolovoza.

- Lokal je zauzeo ceo trotoar, stvarno nema gde da se prođe. Ne znam zašto vlasnik nije ovaj šank postavio i na ulicu. Koliko samo može da bude opasno za starije ljude ili majke sa decom u kolicima - ispričali su građani našoj ekipi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece